ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σύγχυση στον αέρα της ΕΡΤ μεταξύ των παρουσιαστών για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Η Κατερίνα Αναστασοπούλου και ο Γιώργος Λυκουρόπουλος
Η Κατερίνα Αναστασοπούλου και ο Γιώργος Λυκουρόπουλος

Απόρροια της σύγχυσης που επικρατούσε ούτως ή άλλως στην ΕΡΤ για το ζήτημα της (μη) μετάδοσης της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της απογευματινής εκπομπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τις εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό δεν παρακολούθησε live την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων, αλλά την είδε με καθυστέρηση αρκετών ωρών, άρχισε η εκπομπή της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακόμη και ο Σπύρος Γιαννιώτης, ως καλεσμένος στο στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, είχε απορίες για την έλλειψη κάλυψης του προγράμματος του χρυσού ολυμπιονίκη στο Τόκιο, με συνέπεια όσοι είχαν ανοικτούς τους τηλεοπτικούς δέκτες τους να τον δουν μόνο τη στιγμή που έστελνε φιλιά στις γυναίκες της ζωής του, στη Βασιλική Μιλλούση και στις δύο κόρες του. Οι οποίες δεν ήξεραν καν τι είχε προηγηθεί.

Ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, ανέλαβε να εξηγήσει ποιο ήταν το πρόβλημα στη μετάδοση και γιατί η δημόσια τηλεόραση δεν είχε πλάνο από τον Λευτέρη Πετρούνια ενόσω κρεμόταν από τους κρίκους και εκτελούσε με άρτιο τρόπο τις ασκήσεις του.

Όπως σχολίασε αρχικά on air, "μεταφέραμε και εγώ προσωπικά τη συγγνώμη στον Λευτέρη, στο περιβάλλον του και στη Βασιλική Μιλλούση, ζητώντας να κατανοήσουν το ότι δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ. Δείξαμε αργότερα την προσπάθεια διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Ο σκηνοθέτης της OBS δεν επέλεξε να δείξει τον Πετρούνια και πρέπει να το πούμε αυτό, είναι μια επιλογή που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά".

Εκείνη τη στιγμή η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Αναστασοπούλου, ρωτούσε αν ήταν δυνατόν η δημόσια τηλεόραση να έχει εξασφαλίσει αυτό το πολυπόθητο πλάνο του Πετρούνια, δίχως να εξαρτάται από την επιλογή της κεντρικής παραγωγής, υπενθυμίζοντας -με επιμονή- ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Για να μην χαθεί ούτε μια προσπάθειά της στο άλμα επί κοντώ. Κάποια στιγμή ανάμεσα στις τοποθετήσεις των παρουσιάστων ακούγονταν άναρχες κραυγές από τα ακουστικά τους, που προφανώς προέρχονταν από το κοντρόλ ρουμ της εκπομπής.

Εν τέλει το μπέρδεμα ολοκληρώθηκε με τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, να υποστηρίζει ότι "δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα χρειαστεί να κάνουμε backup κάλυψη για την κάλυψη της προσπάθειας ενός αθλητή που έχει χρυσό ολυμπιακό και πηγαίνει για άλλο ένα". Κλείνοντας δε σημείωσε ότι "υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος και υπάρχει μια ανθρωποφαγία από το πρωί. Το Eurosport ανήκει στην εταιρεία Discovery που έχει τα δικαιώματα των Αγώνων. Έχει πρωτογενή παραγωγή και κάνει τις δικές του καλύψεις. Η ΕΡΤ αντίθετα παίρνει την εικόνα από την OBS, ως ένας μεταπράτης".

Ο ίδιος ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν εκείνος που με παρέμβασή του φρόντισε να μην πέσει άλλο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης και ν' αφοσιωθεί πλήρως στη μάχη κατάκτησης ενός δεύτερου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 MEDIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ