ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πετρούνιας: "Το Παρίσι είναι κοντά, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε τους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε τους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Έτοιμος για νέες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Ελλάδα φέρνοντας το χάλκινο μετάλλιο μαζί του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας γυμναστής έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ζητώντας ευγενικά αποστάσεις γιατί "θέλω να πάω διακοπές"!

"Ύστερα από τρία χρόνια δύσκολης πορείας και πολλών καταστάσεων που προέκυψαν μέχρι να φτάσουμε εδώ, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να πάω διακοπές. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο και ήμασταν στο κόκκινο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήμουν σε καλή ψυχολογία και σίγουρος για το αποτέλεσμα στα προκριματικά. Φάνηκε στον τελικό. Πήγαν όλα καλά πάνω στους κρίκους, έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου. Η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου, μπορεί να σε αφήσει λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω. Οι άλλοι προσγειώθηκαν λίγο καλύτερα. Νομίζω θα μπορούσα να έρθω στη 2η θέση, αλλά δεν αφορά εμένα. Όλοι οι αθλητές ήταν καλοί, όλοι άξιζαν να είναι τελικό και όλοι άξιζαν αυτές τις βαθμολογίες που πήραν", δήλωσε αρχικά ο 30χρονος πρωταθλητής.

"Δεν υπήρξαν στιγμές που δεν ένιωσα καλά, παρότι υπήρξαν κάποιες φλεγμονές μετά τον προκριματικό, όχι στο χειρουργημένο ώμο. Με δυσκόλεψε αυτό, αλλά ήμασταν πάρα πολύ έτοιμοι. Είχαμε κάνει τρομερή προετοιμασία, δεν ανησυχήσαμε καθόλου".

Η πρώτη ήττα του σε μεγάλο αγώνα είναι κάτι που θα του δώσει κίνητρο για τη συνέχεια, σχολίασε: όνο θετικά συναισθήματα από αυτήν την έκβαση. Το κίνητρο είναι τεράστιο γιατί ήταν αρκετά τα χρόνια που κέρδιζα. Κάποια στιγμή θα με νικούσαν. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με περισσότερο πείσμα να συνεχίσουμε να φέρνουμε χρυσά".

Η σφικτή αγκαλιά του Λευτέρη Πετρούνια στον Εμμανουήλ Καραλή κατά την άφιξή τους στην Αθήνα
Η σφικτή αγκαλιά του Λευτέρη Πετρούνια στον Εμμανουήλ Καραλή κατά την άφιξή τους στην Αθήνα INTIME


Όσο για το αν έχει βλέψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, είπε: "Τα τρία χρόνια είναι κοντά. Αν συνειδητοποιήσετε ότι τώρα μεσολάβησαν πέντε χρόνια και είχα και δύο γέννες, τα τρία χρόνια προπόνησης και μετά πάω Παρίσι φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω. Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει".

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που ανακύπτουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είπε: "Οι αθλητές αντιμετωπίσουν δυσκολίες και πρέπει να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να μη δούμε άλλες περιπτώσεις όπως του Θοδωρή Ιακωβίδη, που μπορώ να διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πάρα πολλές και τις γνωρίζω προσωπικά. Θεωρώ ότι με την κατάλληλη οργάνωση ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μπορεί να πάρει μπροστά και να λυθούν πολλά προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών μεγαλώνει και θα εισακουστεί τώρα με την εκπροσώπησή τους στις ομοσπονδίες. Σε βάθος χρόνου θα αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα, το βλέπω πολύ θετικά".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πετρούνιας ρωτήθηκε και για τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες: "Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη φύση μας και στη χώρα μας. Είναι κάτι που μας στενοχωρεί πάρα πολύ, όπως επίσης τα ζωάκια που χάθηκαν γιατί κι αυτά έχουν ψυχή".

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μανώλη Κολυμπάδη
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μανώλη Κολυμπάδη INTIME


Όσο για τις δύο κόρες του, υποστήριξε: "Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι μια τεράστια αγκαλιά στις κόρες μου, γιατί μου έχουν λείψει. Έχω να τις δω 20 μέρες και δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Σίγουρα θα είναι δύο κορίτσια που θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει".

* Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ