ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο SPORT24: "Πάνω στους κρίκους ήμουν ο καλύτερος"

Ο Πετρούνιας μετά το φινάλε του τελικού στους κρίκους
Ο Πετρούνιας μετά το φινάλε του τελικού στους κρίκους PHOTO CREDITS: L. BONAVENTURE/AFP/VISUALHELLAS.GR

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, εξήγησε πως πάνω στους κρίκους ήταν ο καλύτερος του τελικού και τόνισε πως θέλει να κυνηγήσει -όσο τίποτε άλλο- το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.

Δεύτερο σερί βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Λευτέρη Πετρούνια, αυτή τη φορά με χάλκινη απόχρωση. Η προσπάθεια που έκανε, βαθμολογήθηκε με 15.200 από τους κριτές και τον έφερε στην τρίτη θέση, η οποία του άφησε γλυκόπικρη γεύση. Τι υπάρχει από εδώ και πέρα; Μόνο το χρυσό στο Παρίσι!

Τίποτε άλλο.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού κι έχοντας το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο SPORT24.

Αναλυτικά όσα είπε στο SPORT24:

"Αυτής της δύσκολης και τεράστιας πενταετίας που μεσολάβησε από το Ρίο μέχρι το Τόκιο. Αυτός ο κύκλος τελείωσε εδώ, με χαρούμενο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο. Έτσι είναι οι μεγάλοι τελικοί. Πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε, πρέπει να ξέρουμε και να χάνουμε. Είναι ό,τι χρειάζομαι για να επιστρέψω δυνατότερος και να πάω δυνατά για το Παρίσι, για να πάρω το χρώμα που μου αρέσει.

Στην προσγείωση ξέρω ότι κάναμε όλοι λάθος, κι οι τρεις. Δεν ξέρω πώς μέτρησε αυτό το λάθος στους κριτές, τι έγραψαν και τι δεν έγραψαν. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι πως πάνω στους κρίκους, μέχρι που τους άφησα ήμουν καλύτερος, ήμουν εμφανώς καλύτερος. Στην προσγείωση... Έτσι είναι οι κριτές, άλλος μπορεί να δει 10 εκατοστά, άλλος 30 εκατοστά, άλλος 50 εκατοστά. Όταν κάνεις βήμα, πρέπει να περιμένεις ότι η βαθμολογία μπορεί να είναι και χαμηλότερη απ ότι περιμένεις.

Δεν άλλαξε η σειρά εμφάνισης, μετά την κλήρωση. Εννοείται ότι το να εμφανίζεσαι προτελευταίος προσθέτει άγχος. Πήραν πολύ υψηλές βαθμολογίες κι οι δύο, εννοείται ότι το άγχος ανέβηκε. Δεν έκανα βήμα άγχους, απλά κουράστηκα. Τα έδωσα όλα. Αν ένα πρόγραμμά μου διαρκεί 1 λεπτό, τώρα διήρκησε 1:10. Κράτησα ό,τι στοιχείο έπρεπε, το κράτησα παραπάνω, πιο καθαρά, περισσότερο πείσμα. Έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα. Δεν ήταν θέμα άγχους.

Τώρα θέλω να κυνηγήσω το μετάλλιο ξανά, το χρυσό. Θα το κάνω. Είμαι υγιής, είμαι λίγο κουρασμένος. Θέλω να κάνω ένα διάλειμμα, να ξεκουραστώ. Να είστε βέβαιοι πως θα γυρίσω καλύτερος από ποτέ.

Αφιερώνω το μετάλλιο στις κοράκλες μου, στη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην ομάδα μου και σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζει να πιστεύει σε μένα".

* Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ