ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ο Αυγενάκης ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για προχωρήσει άμεσα η υπόθεση για τα βασανιστήρια στην ενόργανη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή
Ο Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI

Ζητήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο των 22 αθλητών/τριών της Γυμναστικής, Αλέξανδρο Αδαμίδη να θέσει υπόψιν του Λευτέρη Αυγενάκη συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Σε μια καταγγελία -σοκ προχώρησαν 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστής, οι οποίοι με επιστολή τους προς την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλούν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματική και ψυχολογική βία ακόμα και σε μικρά παιδιά από τους προπονητές τους.

Κλωτσιές, σπρωξίματα, σφαλιάρες, τράβηγμα από τα μαλλιά, πέταγμα αντικειμένων πάνω τους, ενώ η... προπόνηση περιελάμβανε ακόμα και να τους πιάνουν από τα γεννητικά όργανα, ώστε να εκτελέσουν "σωστά" μια άσκηση.

Σε συνέχεια της επιστολής-καταγγελίας των 22 αθλητών/τριών της Γυμναστικής, που πρωτοκολλήθηκε σήμερα το πρωί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, Αλέξανδρο Αδαμίδη, εφόσον το επιθυμούν οι εντολείς του, να θέσει υπόψιν του Λευτέρη Αυγενάκη συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες, ώστε να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Επιπλέον, από το υφυπουργείο τονίζεται πως διαβεβαιώθηκε ο κύριος Αδαμίδης και οι εντολείς του ότι λαμβάνεται υπόψη κάθε καταγγελία που γνωστοποιείται, καθότι σκοπός του υφυπουργού είναι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ