ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αυτοκτόνησε ο Τζον Γκέντερτ μετά τις κατηγορίες για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα

Ο Τζον Γκέντερτ ως προπονητής της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ
Ο Τζον Γκέντερτ ως προπονητής της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ Ⓒ 2012 KATHY WILLENS/ASSOCIATED PRESS

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη (25/2) μετά από τις κατηγορίες για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα.

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στον κόσμο της γυμναστικής στις ΗΠΑ. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας το 2012, Τζον Γκέντερτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη (25/2), εξαιτίας των κατηγοριών για 24 κακουργήματα μεταξύ των οποίων trafficking και σεξουαλική κακοποίηση έφηβων κοριτσιών.

Η υπόθεση του Τζον Γκέντερτ είχε άμεση εμπλοκή με εκείνη του πρώην γιατρού της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, ο οποίος τιμωρήθηκε με κάθειρξη 175 ετών για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό 150 γυναικών. Μάλιστα, οι δύο τους συνεργάζονταν στενά.

Ο Γκέντερτ θα παρουσιαζόταν στις Αρχές την Πέμπτη για να παραδοθεί, όπως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Όπως ενημέρωσε η εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, βρέθηκε νεκρός.

"Το γραφείο μου ενημερώθηκε ότι ο Τζον Γκέντερτ βρέθηκε νεκρός αφού αφαίρεσε τη ζωή του. Είναι ένα τραγικό τέλος σε μία τραγική ιστορία με πολλούς εμπλεκόμενους" ανάφερε η Νέσελ σε δήλωση της.

H Nέσελ υποστήριζε στις κατηγορίες της ότι τα θύματα του Γκέντερτ υπέφεραν από αυτοτραυματισμούς και διατροφικές διαταραχές και υπέστησαν "ακραία" συναισθηματική και σωματική κακοποίηση. "Πολλά από αυτά τα θύματα εξακολουθούν να φέρουν αυτά τα σημάδια από τη συμπεριφορά του μέχρι σήμερα" σχολίασε η Εισαγγελέας.

Η Νέσελ, σύμφωνα με τους New York Times είχε σχεδιάσει μια νέα νομική στρατηγική για να κατηγορήσει τον Γκέντερτ για trafficking.

Photo credits: ⓒ 2012 Kathy Willens/Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ