ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο απόλυτος σόουμαν του futsal Ρικαρντίνιο αποσύρθηκε απ' την Πορτογαλία

Ο Ρικαρντίνιο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου futsal 2012, Νάκον Ρατσασίμα | Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
Ο Ρικαρντίνιο της Πορτογαλίας σε στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου futsal 2012, Νάκον Ρατσασίμα | Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 © 2012 APICHART WEERAWONG/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρικαρντίνιο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Πορτογαλίας στο ποδόσφαιρο σάλας, ύστερα από μία καριέρα 18 ετών που κορυφώθηκε με τη φετινή κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ρικαρντίνιο ολοκλήρωσε την καριέρα του με την εθνική Πορτογαλίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Ο σπουδαίος σόουμαν του ποδοσφαίρου σάλας, ο "mágico" όπως είναι το παρατσούκλι του για τα κόλπα που έκανε με την μπάλα, σταματά έχοντας στις "βαλίτσες" του 135 γκολ σε 161 συμμετοχές.

Ο 36χρονος πλάγιος ηγήθηκε της φετινής πορείας των Ιβήρων μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σάλας, ενώ με την Πορτογαλία έχει πανηγυρίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 και το Futsal Mundialito 2007.

Σε ατομικό επίπεδο (όπου συνεχίζει την καριέρα του) έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του κόσμου έξι φορές (κανείς άλλος δεν έχει πάρει το βραβείο πάνω από τέσσερις φορές), ενω σε διασυλλογικο επίπεδο έχει κερδίσει αμέτρητους τίτλους με Μπενφίκα, Ναγκόγια Όσεανς, Ίντερ Μόβισταρ και πέρυσι με την Ασνιέρ Βιλνέβ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Γαλλίας.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ