ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική Ελλάδας πέρασε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική Ελλάδας Futsal στους αγώνες της στην Μολδαβία | 7 Απριλίου 2022
Η Εθνική Ελλάδας Futsal στους αγώνες της στην Μολδαβία | 7 Απριλίου 2022 PRINT SCREEN EPO

Την πρόκριση στην κυρίως προκριματική φάση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2024 εξασφάλισε η Εθνική Ελλάδας μετά την επικράτηση της και επί της Μολδαβίας για τη δεύτερη αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας επικράτησε 5-1 της Ελβετίας για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου προκριματικού ομίλου (Preliminary Round) του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2024 στο Ciorescu της Μολδαβίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην κυρίως προκριματική φάση (Mail Round).

Η Εθνική έφτασε στη νίκη χάρη στο εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο που έκρινε και την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Στο 6ο λεπτό ο Καραβίδας με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην γαλανόλευκη. Στο 11' ο Φλώρος με κοντινή προβολή μετά από πάσα του Παπακώστα σημείωσε το 2-0.

Στη συνέχεια, η Εθνική σε διάστημα 3 λεπτών πήρε προβάδισμα τεσσάρων γκολ. Αρχικά ο Καρύδας στο 13ο λεπτό με δυνατό σουτ και στη συνέχεια ο Τσίνας στο 16ο σημείωσαν το 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα. Η Ελβετία μείωσε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Gössi στο 19ο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ομάδα διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και κατάφερε να φτάσει στη νίκη-πρόκριση στο Main Round, μετά και τη χθεσινή επικράτηση με 5-2 επί της Εσθονίας. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε με μακρινό σουτ ο Καραβίδας στο 38ο λεπτό. Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής Ομάδας για τον προκριματικό όμιλο του Preliminary Round, είναι το Σάββατο 09/04/2022 στις 19:00 με την οικοδέσποινα Μολδαβία.

Ελλάδα (Γιάννης Ζιάβας): Ζέρβας, Καραβίδας, Τσίνας, Καράμπελας, Καρύδας (Αρχική 5άδα).

Χριστόπουλος, Μιχαλίτσης, Αυλωνίτης, Γούσης, Κοντογεώργης, Ντάτης, Μάνος, Παπακώστας, Φλώρος.

Ελβετία (João Pinto): Charrier, de Freitas, Qerfozi, Silverio, Pasche (Αρχική 5άδα).

Nusko, Aranya, Spiegel, Marcoyannakis, Garcia, Lanzendorfer, Varela Freire, Florin, Gössi.

Διαιτητές: Nicolas Nicolaou (CYP), Juan Boelen (BEL), Dejan Veselic S(VN), Igor Soltanici (MDA)

Κίτρινες: 35' Marcoyannakis / 28' Καράμπελας

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ