ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ζοάο Φέλιξ: Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με Αλ Νασρ και Πορτογαλία θέλει να γυρίσει στην Μπαρτσελόνα

AP Photo/Jose Breton

Ο Ζοάο Φέλιξ έχει ξαναβρεί τον εαυτό του σε Αλ Νασρ και εθνική Πορτογαλίας, με τον 26χρονο να επιθυμεί την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ζοάο Φέλιξ φαίνεται να βρίσκει ξανά τον εαυτό του με τις πρόσφατες πολύ καλές εμφανίσεις τόσο με την Αλ Νασρ, όσο και με την εθνική Πορτογαλίας, με τον 26χρονο να επιθυμεί την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Ζέσους στην εθνική και μάλιστα πέτυχε γκολ και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα για το Nations League, στις νίκες απέναντι σε Ουαλία (1-0) και Νορβηγία (2-1).

Σε αυτό φαίνεται να έχει βοηθήσει και η αλλαγή θέσης στην οποία έχει προχωρήσει.

Χρησιμοποιούμενος ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον Γκονσάλο Ράμος, ο Φέλιξ παραδέχτηκε μάλιστα ότι αυτή η αλλαγή θέσης ταιριάζει περισσότερο στις ικανότητές του.

“Το να παίζω ως δεύτερος επιθετικός μου ταιριάζει καλύτερα, δεν είναι όπως όταν παίζω ως αριστερός εξτρέμ ή στην γραμμή”, τόνισε μετά τη νίκη απέναντι στη Νορβηγία.

Στη Σαουδική Αραβία μετακινήθηκε το 2025, με την Αλ Νασρ να δίνει 35.000.000 ευρώ στην Τσέλσι για να τον αποκτήσει.

Από τότε έχει καταγράψει 30 γκολ και 22 ασίστ σε 55 αγώνες, ενώ τη φετινή σεζόν μετρά ήδη 4 τέρματα και 3 ασίστ σε 8 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τους Σαουδάραβες.

Ο 26χρονος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην AS είχε εκφράσει ξανά το ενδεχόμενο επιστροφή του στην Ευρώπη.

“Θα γίνω 27 ετών στο τέλος της σεζόν. Σκοπεύω να επιστρέψω στην Ευρώπη, αν και ίσως αυτό να μην γίνει αμέσως.

Δεν ξέρω αν θα είναι στο τέλος αυτής της σεζόν ή στο τέλος της επόμενης, αλλά ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στην Ευρώπη, να ξαναπαίξω στο Champions League και να ξαναβρώ το επίπεδο που μου ταιριάζει.”

Θυμίζουμε ότι στην Μπαρτσελόνα είχε αποκτηθεί ως δανεικός το 2023 και με τους Καταλανούς είχε πραγματοποιήσει πολύ θετικές εμφανίσεις μετρώντας 10 γκολ και 6 ασίστ σε 44 εμφανίσεις.

Ο ατζέντης του, Χόρχε Μέντες, έχει μάλιστα ήδη κάνει γνωστό στην Μπαρτσελόνα την επιθυμία του Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος θα αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία στην αγορά, όπως και ο Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί ως δανεικός στον καταλανικό σύλλογο πριν επιστρέψει εκεί μερικές σεζόν αργότερα, μετά από μια εμπειρία στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ