FOOTBALL ANALYSIS

Πασχαλάκης - Ζίβκοβιτς: Όπου τολμούν οι αετοί

Πασχαλάκης - Ζίβκοβιτς: Όπου τολμούν οι αετοί
PHOTO CREDITS: EUROKINISSI / SPORT24 CREATIVE TEAM / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Μπορεί ο Πασχαλάκης να γίνει πάλι ο Superman για τον Λουτσέσκου; Πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που κάνει ο Ζίβκοβιτς με την μπάλα στο αριστερό του πόδι; Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει τους δύο παίκτες του ΠΑΟΚ με γραφήματα της Opta που βλέπετε για πρώτη φορά στο νέο SPORT24.

Η σεζόν έκλεισε για τον ΠΑΟΚ με ιδανικό τρόπο, αφού ο Δικέφάλος πήρε το Κύπελλο με νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού. Ο Κρμέντσικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με το νικητήριο γκολ στο 90', αλλά θέση στο βάθρο εκείνων που έλαμψαν αξίζουν και ο Πασχαλάκης με τον Ζίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο πως θα έχει τις ευκαιρίες του και το μεγάλο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν στο τέρμα. Εκεί που ο Δικέφαλος πληγώθηκε όλη τη σεζόν φέτος: οι αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν 21 γκολ και με αυτές πέτυχαν 28, επτά περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν από τον Πασχαλάκη να γίνει ξανά Superman για ένα βράδυ και ο 31χρονος τερματοφύλακας ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, με αποκρούσεις που δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προηγηθεί.

Οι 52 τελικές που αντιμετώπισε φέτος ο Πασχαλάκης

Ήταν ο τελικός ένα σημάδι της επιστροφής του Superman; Τι έγινε φέτος στην εστία του Πασχαλάκη στην κανονική διάρκεια της Super League Interwetten και των play offs;

Το SPORT24 μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις με τη βοήθεια των στοιχείων της Opta και μια απεικόνιση που πρώτη φορά γίνεται για παίκτες/ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Δείτε τις 52 τελικές που αντιμετώπισε φέτος ο Πασχαλάκης, την επικινδυνότητα και την κατάληξή τους.

Οι επιδόσεις του Πασχαλάκη στις τελικές που αντιμετώπισε στη φετινή Super League Interwetten
Οι επιδόσεις του Πασχαλάκη στις τελικές που αντιμετώπισε στη φετινή Super League Interwetten PHOTO CREDITS: OPTA-STATS PERFORM / SPORT24

Τα πράγματα είναι απλά. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο πιο δύσκολη για τον Πασχαλάκη ήταν η τελική που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και με κόκκινο χρώμα είναι αυτές που έγιναν γκολ.

Ο Πασχαλάκης αντιμετώπισε τελικές που θα ήταν λογικό να φέρουν 12 γκολ και με αυτές έφαγε 13. Ένα περισσότερο από τα προσδοκώμενα.

Με 2-3 καλύτερες αντιδράσεις, ο Πασχαλάκης θα μπορούσε να είναι στο ίσα βάρκα-ίσα πανιά, να έχει φάει δηλαδή τα γκολ που "πρέπει" ή ακόμα και να έχει θετικό πρόσημο, να έχει γλιτώσει κάποια γκολ.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει φάει γκολ που θα ήταν δύσκολο να αποφύγει (οι μεγάλοι κόκκινοι κύκλοι), έχει μερικές εντυπωσιακές αποκρούσεις (οι μεγάλοι κύκλοι με κίτρινο πλαίσιο), αλλά "πληγώνεται" από τις τελικές που θα "έπρεπε" να βγάλει, δηλαδή τους μικρούς κόκκινους κύκλους.

Η επιλογή του Λουτσέσκου

Τελικές στο κέντρο της εστίας, απέναντι στις οποίες θα έπρεπε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Όλοι θυμούνται πως τη χρονιά του νταμπλ ο Πασχαλάκης ήταν εντυπωσιακός κάτω από την εστία, πραγματικός Superman, και το ερώτημα είναι αν ο Λουτσέσκου θα στηρίξει τον τερματοφύλακα με τον οποίο πέτυχε τους στόχους του ή θα ζητήσει μεταγραφή βασικού.

Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα εμπιστευθεί ξανά τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα. Ο Πασχαλάκης έφαγε ένα γκολ περισσότερο απ'αυτά που θα έπρεπε, αλλά ο Σέρβος ήταν ο χειρότερος του πρωταθλήματος, αφού έφαγε έξι γκολ παραπάνω από τα προσδοκώμενα.

Ο Ζίβκοβιτς τα πιο αποτελεσματικά μέτρα με την μπάλα

Αυτός που σίγουρα λάμπει και θα είναι κομβικός στον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν είναι ο άλλος Ζίβκοβιτς, ο Αντρίγια. Ο Σέρβος έδειξε την κλάση του με το τακουνάκι που έδωσε στον Κρμέντσικ την τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία που νίκησε τον Σα και έδωσε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ.

Στον τελικό τη διαφορά έκανε ένα άγγιμα στην μπάλα, αλλά συνήθως ο Ζίβκοβιτς λάμπει διαφορετικά. Το παιχνίδι του Σέρβου βασίζεται στα μέτρα με την μπάλα, στην ικανότητα που έχει να κάνει μέτρα με αυτήν, να δημιουργεί ρήγματα και ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ.

Η Opta καταγράφει και αυτά τα απειλητικά μέτρα με την μπάλα και το SPORT24 μπορεί να σας τα δείξει. Αυτά είναι τα κουβαλήματα μπάλας του Ζίβκοβιτς που έφεραν τελική προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα που μας πέρασε.

Τα μέτρα με την μπάλα του Ζίβκοβιτς που έφεραν τελική προσπάθεια στη φετινή Super League Interwetten
Τα μέτρα με την μπάλα του Ζίβκοβιτς που έφεραν τελική προσπάθεια στη φετινή Super League Interwetten PHOTO CREDITS: OPTA-STATS PERFORM / SPORT24

Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο πρώτος παίκτης της Super League στα κουβαλήματα μπάλας που κατέληξαν σε δημιουργία ευκαιρίας για τους συμπαίκτες του. Με κίτρινο χρώμα βλέπετε τις 18 φορές που ο Σέρβος έκανε μέτρα με την μπάλα και έφτιαξε τελική για τους συμπαίκτες, που με αυτές τις 18 φάσεις βρήκαν δίχτυα δύο φορές.

Ταυτόχρονα με το κόκκινο χρώμα μπορείτε να δείτε τις φορές που ο Ζίβκοβιτς τελείωσε με δικό του σουτ την προσπάθειά του και τα τρία γκολ που πέτυχε με αυτόν τον τρόπο.

Η ικανότητα του Ζίβκοβιτς να τρέχει με την μπάλα στο αριστερό του πόδι είναι μεγάλη, με τον Σέρβο να έχει ευχέρεια τόσο να εκτελέσει, όσο και να φτιάξει τελική για τους συμπαίκτες του.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν ένα από τα πολύ καλά νέα του φετινού ΠΑΟΚ και δεδομένα μία από τις βάσεις στις οποίες ο Λουτσέσκου θα φτιάξει την ομάδα του 2021-22.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ