ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ζανκτ Πάουλι - Φορτούνα 3-4 πέν. (2-2): Ο Τζόλης πήρε εκδίκηση απ' τον Σάλιακα κι έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του DFB-Pokal

Ζανκτ Πάουλι - Φορτούνα 3-4 πέν. (2-2): Ο Τζόλης πήρε εκδίκηση απ' τον Σάλιακα κι έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του DFB-Pokal

Ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε το τελευταίο πέναλτι της Φορτούνα και την έστειλε στα ημιτελικά του DFB-Pokal, εις βάρος της Ζανκτ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα.

Το Σάββατο η Ζανκτ Πάουλι επικράτησε της Φορτούνα μέσα στο Ντίσελντορφ για τη 2. Bundesliga και την Τρίτη ήρθε η ώρα της εκδίκησης. Η ομάδα του Χρήστου Τζόλη επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι μέσα στο Αμβούργο και προκρίθηκε από τα προημιτελικά του DFB-Pokal.

Ο Έλληνας επιθετικός άρχισε βασικός στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Αυτό το κατάφερε ο Βίνσεντ Φερμέι στο 38', αλλά ο Μάρσελ Χάρτελ ισοφάρισε στο 60' με τον ίδιο τρόπο.

Από το ημίχρονο είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Μανώλης Σάλιακας για τους γηπεδούχους, με τον ελληνικό εμφύλιο να ξεσπάει ξανά. Στον αγώνα πρωταθλήματος, ο Σάλιακας είχε δώσει μια ασίστ και ο Τζόλης είχε σκοράρει, όμως στον αγώνα κυπέλλου η έκβαση ήταν διαφορετική.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Άο Τανάκα έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ στους φιλοξενούμενους, όμως στις καθυστερήσεις του εξτρά χρόνου ο Κάρλο Μπουχαλφά ισοφάρισε σε 2-2 κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Ο Σάσα Μπούρχερτ έπιασε την εκτέλεση του Κρίστοφ Ντάφερνερ, όμως στη συνέχεια ο Φλόριαν Κάστενμαϊερ έπιασε δύο συνεχόμενα πέναλτι. Ο Τζόλης κλήθηκε να εκτελέσει το τελευταίο της διαδικασίας και τα πήγε περίφημα, στέλνοντας τη Φορτούνα στα ημιτελικά του θεσμού.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

  • Ζανκτ Πάουλι - Φορτούνα 3-4 πέν., 2-2 παρ., 1-1 κ.α. (60' Χάρτελ, 120+1' Μπουχαλφά / 38' Φερμέι, 99' Τανάκα)
  • 31/01 21:45 Χέρτα - Καϊζερσλάουτερν
  • 06/02 21:45 Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη
  • 07/02 21:45 Ζααρμπρίκεν - Γκλάντμπαχ
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ