ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός 3-0: Φιλική ήττα με πολλά περιθώρια βελτίωσης

Στιγμιότυπο απ' την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ζάλτσμπουργκ και Ολυμπιακό
Στιγμιότυπο απ' την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ζάλτσμπουργκ και Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-0 απ' τη Ζάλτσμπουργκ στο τρίτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει ξανά πρόσωπα και πράγματα.

Την πρώτη του ήττα στην προετοιμασία του στην Αυστρία γνώρισε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 3-0 απ' την Ζάλτσμπουργκ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ξανά δοκιμές και πήρε αρνητικά, όμως και θετικά συμπεράσματα. Πάντως, ο Ολυμπιακός χρειάζεται βελτίωση, όπως είναι φυσικό, ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας του.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 με τον Παπασταθόπουλο και τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Η Ζάλτσμπουργκ μπήκε στο παιχνίδι πιο ορεξάτα, με τον άνεμο βέβαια να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Οι Αυστριακοί ήθελαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά επιχειρώντας να κλέψει την μπάλα και να φύγει γρήγορα στην επίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους καταγράφηκε στο 8ο λεπτό, με τον Μασούρας μέσα στην περιοχή να πλασάρει πάνω στον Κουν. Οι Αυστριακοί ήταν πιο απειλητική και φρόντιζαν να πατούν συχνότερα στην περιοχή του Τζολάκη. Η πρωτοβουλία των Αυστριακών εξαργυρώθηκε στο 33ο λεπτό.

Ο Γιουνούζοβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο τείχος άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Τζολάκη και κατέληξε στα δίχτυα. Η Ζάλτσμπουργκ δεν σταμάτησε εκεί και πίεσε για το δεύτερο γκολ. Το πέτυχε στο 35ο λεπτό. Ο Καπάλντο έκανε το σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει ξανά και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ πριν απ' το τέλος του πρώτο μέρους. Έπειτα από σέντρα απ' τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Παπασταθόπουλος πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, για να μπλοκάρει ο Κουν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν χαμηλότερος. Ο Ολυμπιακός ξανά δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα, με το πρέσινγκ των Αυστριακών να παραμένει υψηλό. Στο 64ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τον Μαρτίνς να αλλάζει σχεδόν όλα τα πρόσωπα δίνοντας χρόνο συμμετοχή σε αρκετούς νεαρούς, όπως ο Αλγκασίμ Μπα και ο Σαπουντζής.

Η Ζάλτσμπουργκ βρήκε δίχτυα στο 67ο λεπτό η μπάλα πέρασε κάθετα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Αντεγέμι έκανε το πλασέ και έτσι έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ διαμορφώνοντας και το 3-0. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε ολοένα και περισσότερο όσο κυλούσαν τα λεπτά.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Τσούμιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε, όμως σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ζάλτσμπουργκ. Στο 90ο λεπτό οι Αυστριακοί είχαν την ευκαιρία γι' ακόμη ένα γκολ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τη Ζάλτσμπουργκ να παίρνει τη νίκη με 3-0.

Ξεκίνησαν οι: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Αποστολόπουλος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Πεπέ, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Αραμπί.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν οι: Κρίστινσον, Καλογερόπουλος, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Τιάγκο Σίλβα, Σαπουντζής, Κουντέ, Αλγκασίμ Μπα, Τσούμιτς, Βρουσάι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ