CHAMPIONS LEAGUE

Υπουργός Εσωτερικών Γαλλίας: "Εάν δεν απομακρύναμε κόσμο, θα υπήρχαν νεκροί"

Καθυστέρηση στην έναρξη του τελικού του Champions League
Καθυστέρηση στην έναρξη του τελικού του Champions League 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας υπεραμύνθηκε των επιλογών της αστυνομίας έξω από το Σταντ Ντε Φρανς τονίζοντας πως θα υπήρχαν νεκροί σε διαφορετική περίπτωση.

Η UEFA έχει ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για όσα συνέβησαν έξω από το Σταντ Ντε Φρανς στον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ και της Λίβερπουλ. Την ίδια ώρα οι Reds ζητούν αναφορές από τους οπαδούς τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, μίλησε στο TF1 για καθυστέρηση των οπαδών της Λίβερπουλ και για πλαστά εισιτήρια. Παράλληλα, τόνισε πως εάν δεν γινόταν απομάκρυνση κόσμου, τότε θα υπήρχαν νεκροί.

"Αυτό που συνέβη είναι ότι υπάρξει 30.000 με 40.000 περισσότεροι άνθρωποι απ' όσους μπορεί το στάδιο να φιλοξενήσει. Υπήρχαν κάποιοι με πλαστά εισιτήρια και άλλοι με καθόλου εισιτήρια. Το 70% των ελέγχων έδειξαν ότι υπήρξαν πλαστά εισιτήρια, δημιουργήθηκε μπλοκάρισμα. Στις 21:00 (ώρα Γαλλίας) είχε εισέλθει το 97% των Ισπανών οπαδών στο γήπεδο, μόνο το 50% των Άγγλων. Εάν υπήρχαν προβλήματα με τους Άγγλους, αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα πλαστά εισιτήρια είναι από Άγγλους.

Προφανώς υπήρξαν εικόνες και άλλα αποδεικτικά που δεν ήταν προβλεπόμενα. Θέλω να πω ότι εάν δεν ήταν οι αποφάσεις της αστυνομίας και αν δεν προχωρούσαμε σε εκκένωση από κάποιους ανθρώπους, με μέσα που δύσκολα βλέπεις στην τηλεόραση, θα υπήρχαν νεκροί. Γιατί συνθλίβονταν στις θύρες του Σταντ Ντε Φρανς. Υπήρξαν πολλές συλλήψεις, εκατοντάδες. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Κάποιοι από τους ταραχοποιούς είναι υπό κράτηση" δήλωσε συγκεκριμένα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ