Yποδοχή ηρώων για τους Ρώσους διεθνείς

Υποδοχή ηρώων επεφύλαξε πλήθος κόσμου στους Ρώσους διεθνείς και στον Γκους Χίντινκ, σε εκδήλωση που έγινε στο "Λουζνίκι"
Με το που πάτησε το πόδι της η αποστολή σε ρωσικό έδαφος, κατευθύνθηκε προς το αθλητικό κέντρο του “Λουζνίκι”, με τους παίκτες και τον προπονητή να ανεβαίνουν πάνω σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή και να γνωρίζουν την αποθέωση από πλήθος κόσμου.
“Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης είπαμε ότι αν φτάναμε στα προημιτελικά αυτό θα ήταν τεράστια επιτυχία, όμως καταφέραμε να πάμε στα ημιτελικά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκους Χίντινκ, με την ρωσική εφημερίδα “Sport-Express” να υπογραμμίζει:
“Δεν θα πρέπει να θρηνούμε. Επιτέλους είδαμε το φως στο τέλος ενός πολύ σκοτεινού τούνελ. Μας άνοιξε η όρεξη για επιτυχίες τώρα και μπορούμε να κατανοήσουμε τί μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή, όχι μόνο στα όνειρά μας”.
Από την πλευρά της η “Sovetski Sport” υποστήριξε μέσω άρθρου ότι:
“Η ομάδα μας μπορεί να μην έφτασε στον τελικό, όμως έκαναν ασυγκρίτως περισσότερα, έδωσαν στην Ρωσία ελπίδα για ένα λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον και πάλι”.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση στο στάδιο “Λουζνίκι” ξεκίνησε με την ομάδα να τραγουδάει μαζί με τον κόσμο τον εθνικό ύμνο της χώρας, ενώ προηγουμένως εκατοντάδες κόκκινα, άσπρα και μπλε μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα.
“Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Το ρωσικό ποδόσφαιρο έχει ένα μεγάλο μέλλον”, τόνισε ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Βιτάλι Μουτκό, ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός Σεργκέι Σεμάκ δήλωσε:
“Κάναμε ό,τι μπορούσαμε στο Euro, αποδείξαμε ότι οι Ρώσοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους οπαδούς ευτυχισμένους και στο μέλλον”.