ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Υπό πίεση ο Μαντσίνι μετά τις δύο κολλητές ήττες της Σαουδικής Αραβίας

Ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατά τη διάρκεια φιλικού με την Κόστα Ρίκα | 8 Σεπτεμβρίου 2023
Ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατά τη διάρκεια φιλικού με την Κόστα Ρίκα | 8 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η περιπέτεια του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας άρχισε με άσχημο τρόπο, με τις δύο διαδοχικές ήττες από Κόστα Ρίκα και Νότια Κορέα να φέρνουν γκρίνια αλλά και έξτρα πίεση στους ώμους του Ιταλού προπονητή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πήρε ένα τσουβάλι λεφτά για να αφήσει την Ευρώπη και να μετακομίσει στην Ασία για να αναλάβει τις τύχες της Σαουδικής Αραβίας, με την αποστολή του πάντως μόνο εύκολη να μην είναι.

Αυτό το διαπίστωσε με το... καλημέρα, με την Σαουδική Αραβία να αντιμετωπίζει διαδοχικά τις Κόστα Ρίκα και Νότια Κορέα στο πλαίσιο φιλικών αναμετρήσεων στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" και να γνωρίζει ισάριθμες ήττες.

Πλέον, μετράει έξι διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και οκτώ στα εννέα τελευταία παιχνίδια της (μετά από τον θρίαμβο επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο Κατάρ), με την ήττα με 3-1 από την Κόστα Ρίκα να πληγώνει βαθιά τους ανθρώπους της χώρας από τη στιγμή που οι Κοσταρικανοί συνετρίβησαν με 4-1 από τα Αραβικά Εμιράτα στο αμέσως επόμενο φιλικό τους.

Προς το παρόν, τα βέλη του Τύπου της χώρας είχαν κατεύθυνση προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον Μοχάμεντ Αμίν, που έκανε τις κλήσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια (ως συνεργάτης του προκατόχου του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο, Χερβέ Ρενάρ), με τον Μαντσίνι να αντιλαμβάνεται ωστόσο πως από εδώ και πέρα η μπάλα της αμφισβήτησης θα πάρει και αυτόν.

Μετά από τον αγώνα με την Νότια Κορέα ο "Μάντσι" υποσχέθηκε να μελετήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του μέσω videos και να δώσει ευκαιρίες και σε πιο νεαρούς παίκτες, με τον μικρό χρόνο που έχει στη διάθεσή του να μην είναι σύμμαχος στην προσπάθειά του να φτιάξει ένα δεμένο σύνολο.

Και αυτό γιατί ακολουθούν τα φιλικά με Νιγηρία και Μάλι στις 13 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα, στην Πορτογαλία (αμφότερες οι ομάδες έχουν πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Copa Africa) ενώ τον Νοέμβριο αρχίσει η... πραγματική δράση.

Και αυτό γιατί η Σαουδική Αραβία ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, παίζοντας στις 16 του μήνα με την νικήτρια του ζευγαριού Καμπότζη - Πακιστάν και στις 21 με την Ιορδανία, ενώ στις 16 Ιανουαρίου 2024 θα αρχίσει και το Κύπελλο Ασίας στο Κατάρ. Τουτέστιν, οι προσεχείς τέσσερις μήνες θα κρίνουν πολλά αναφορικά με το μέλλον του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ