Χαρίσης: “Έχουμε συνειδητοποιήσει που παίζουμε”

Ο Χάρης Χαρίσης μίλησε για την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ και στάθηκε στο γεγονός ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία του "Δικεφάλου", τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να διατηρήσει τη θέση του βασικού.
Στην καλή συνεργασία που έχει με τον Τσίμιροτ στις τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Χάρης Χαρίσης, αναγνωρίζοντας την αγωνιστική άνοδο του “Δικεφάλου” και τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι να υπάρχει συνέχεια.
Για το ότι αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και για το ότι έχει θέση βασικού πλέον στον ΠΑΟΚ: “Mπήκα στο παιχνίδι για να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να έχει θέση βασικού στον ΠΑΟΚ και να παίζει στην ομάδα. Μου αρέσει και εύχομαι να το διατηρήσω αυτό. Από μικρός ήθελα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Εκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Δουλεύω σκληρά έτσι ώστε να καταφέρω να είμαι για πολλά χρόνια”.
Για την συνεργασία του με τον Τσίμιροτ στη θέση του κέντρου: ” Στα τρία ματς που έχουμε παίξει μαζί έχουμε καλή συνεργασία. Με βοηθάει, όπως κάνω και εγώ. Νιώθω καλά μαζί του”.
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς: ” Θέλω να πιστεύω πως στον δεύτερο γύρο (σ.σ. του πρωταθλήματος) θα είμαστε αυτοί που πραγματικά πρέπει να είμαστε και πως θα συνεχίσουμε τις νίκες”.
Για τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και το τι έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα: ” Έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας. Έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι που παίζουμε και δίνοντας το 100% μέσα στο γήπεδο, μας βγαίνουν πράγματα”.
Για το νέο σύστημα του ΠΑΟΚ (4-2-3-1): ” Μας βγήκε και θεωρώ πως είναι ένα καλό σύστημα”.
Για το ότι ο ΠΑΟΚ συνεχόμενα εντός έδρας ματς: ” Οταν παίζεις με τους οπαδούς σου είναι σημαντικό και αυτό μας δίνει ώθηση”.
Για την διαχείριση που πρέπει να υπάρχει σε συνεχόμενα ματς: ” Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει καλή ξεκούραση, καλό φαγητό ώστε να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις”.
Για το αν είναι σκέψη κάθε παίκτη να ξεκινά βασικός: ” Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται αν θα αγωνιστεί και αν θα είναι έτοιμος για να ετοιμάσει τον εαυτό του ψυχολογικά”.
Για την κούραση: ” Αν υπάρχει κούραση, ο ποδοσφαιριστής θα το πει για να κάνει καλό και στον εαυτό του και στην ομάδα του”.
Για το ματς με την Βέροια: ” Είναι καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες αλλά θεωρώ πως αν είμαστε στην έδρα μας όπως στα προηγούμενα ματς, θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε. Θα κριθεί στο ποιος το θέλει ποιο πολύ”.