SUPER LEAGUE 2

Ξάνθη - Ολυμπιακός Β' 2-1: Οι Ακρίτες λύγισαν τους ερυθρόλευκους στα Πηγάδια με τον Κρητικό

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β' με την Ξάνθη για την Super League 2 | 2 Φεβρουαρίου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β' με την Ξάνθη για την Super League 2 | 2 Φεβρουαρίου 2022 INTIME SPORTS

Η Ξάνθη έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Ολυμπιακού Β' στα Πηγάδια για την 29η αγωνιστική του α' ομίλου της Super League 2, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν το νικητήριο γκολ στο 81ο λεπτό με τον Κρητικό.

Ξάνθη και Ολυμπιακός Β' διασταύρωσαν τα ξίφη τους το απόγευμα της Τετάρτης (6/4) στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του α' ομίλου της Super League 2, με το φινάλε της αναμέτρησης να βρίσκει τους Ακρίτες να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τριπόντου.

Οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκόρερ τον Διαμαντόπουλο στο 44', με τους ερυθρόλευκους να φέρνουν προσωρινά το ματς στα ίσα στο 60' με τον Κανέ και την Ξάνθη να πετυχαίνει το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της στο 81ο λεπτό, με γκολ του Κρητικού από ασίστ του Τσέλιου.

Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα αυτό (σήμανε την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη για την Ξάνθη) κράτησε την ομάδα της Θράκης στην 3η θέση της κατάταξης, ισόβαθμη με την Νίκη Βόλου, ενώ στον αντίποδα ο Ολυμπιακός Β' υποχώρησε στην 10η θέση του πίνακα, γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα του στα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Το ματς

Το πρώτο μέρος στα Πηγάδια ήταν αρκετά ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν μερικές καλές στιγμές για να ανοίξουν πρώτες το σκορ. Η Ξάνθη απείλησε στο 7ο και στο 40ο λεπτό υποχρεώνοντας τον Τζολάκη να πραγματοποιήσει δύο καλές επεμβάσεις ενώ στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει δίχτυα με προσπάθειες του Μπα στο 11ο και στο 24ο λεπτό από γυρίσματα των Κίτσου και Μαρίνου αντίστοιχα, που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Τελικά, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πήραν το προβάδισμα, με τον Διαμαντόπουλο να νικάει στο 44ο λεπτό τον Τζολάκη με δυνατό σουτ (με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού) γράφοντας το 1-0.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι και τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας, αφού στο 60' ήταν η σειρά της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα να σκοράρει, μέσα από στατική φάση. Ο Μαρίνος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κανέ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής, για να κάνει ψύχραιμο πλασέ και να γράψει το 1-1.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία, ανέκτησαν την πρωτοπορία. Συγκεκριμένα στο 81ο λεπτό, με τον Τσέλιο να πιέζει και να κλέβει τη μπάλα από τον Κινκουέ στο ύψος της μεγάλης περιοχής των Πειραιωτών και να βγαίνει απέναντι στον Τζολάκη, για να δώσει δεξιά στον Κρητικό την κατάλληλη στιγμή και να του επιτρέψει να γράψει εκείνος το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Τσομπανίδης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Κρητικός (90'+3' Δημητριάδης), Τζανακάκης, Δόρης, Διαμαντόπουλος (76' Τσελεμπάκης), Ουνγιαλίδης, Τσέλιος, Αλί Μπαμπά (64' Θυμιάνης), Φαζός (64' Γκάβριτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Κινκουέ, Μπα, Φαντιγκά, Ξενιτίδης, Μαμαντού, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος (29' Αποστολόπουλος), Μαρίνος, Κίτσος, Κωστή

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής του α' ομίλου

Η βαθμολογία του α' ομίλου της Super League 2

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΞΑΝΘΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ