ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Βραζιλία: Ο Ντοριβάλ Ζούνιορ νέος ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Ντοριβάλ Ζούνιορ
Ο Ντοριβάλ Ζούνιορ © 2023/GUSTAVO GARELLO/AP IMAGES

Ο Ντοριβάλ Ζούνιορ είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, εν μέσω της αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής κρίσης, αναλαμβάνοντας έπειτα από μία πολύ λιτή ανακοίνωση από την ομοσπονδία.

Ο Ντοριβάλ Ζούνιορ έγινε η 84η πρόσληψη προπονητή στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε λιτά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας την Τετάρτη.

Ο πρώην τεχνικός της Σάο Πάουλο έμεινε ελεύθερος για να αναλάβει το "τιμόνι" της "σελεσάο", ύστερα από την απομάκρυνση του Φερνάντο Ντινίζ, που ήταν υπηρεσιακός από το καλοκαίρι.

Ο Ντοριβάλ θα αναλάβει να καθοδηγήσει τη Βραζιλία στο προσεχές Copa America και εν μέσω κρίσης σε αγωνιστικό αλλά κυρίως εξωαγωνιστικό επίπεδο, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να επιστρέφει στον θώκο έπειτα από δικαστική απόφαση και τη FIFA να εξετάζει το ενδεχόμενο τιμωρίας της χώρας.

Ο 61χρονος αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, αν και το όνομά του είχε γραφτεί και στο παρελθόν. Σε διασυλλογικό επίπεδο έχει περάσει σχεδόν από όλους τους μεγάλους πάγκους από το 2002 μέχρι φέτος, χωρίς να κατακτήσει πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχει τρία κύπελλα και το Copa Libertadores του 2022 με τη Φλαμένγκο να ξεχωρίζει.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ