ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Βραζιλία - Ισπανία 3-0

Βραζιλία - Ισπανία 3-0

Η Βραζιλία νίκησε 3-0 την Ισπανία και κατέκτησε το Confederations Cup με εντυπωσιακή εμφάνιση στο "Maracanã", έχοντας σκόρερς τους Φρεντ (2) και Νεϊμάρ. Η "Seleção" πήρε το τρόπαιο για 3η σερί φορά και 4η στην ιστορία της, ενώ η "Furia Roja" έχασε σε τελικό έπειτα από 3 σερί επιτυχίες σε EURO και Μουντιάλ (videos)

Η Βραζιλία νίκησε 3-0 την Ισπανία στον τελικό του 2013 FIFA Confederations Cup και κατέκτησε το 4ο τρόπαιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Δύο γκολ πέτυχε ο Φρεντ (στις αρχές του κάθε ημιχρόνου) και ένα ο Νεϊμάρ, με τον άσο της Φλουμινένσε να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ μαζί με τον Φερνάντο Τόρες στα 5 γκολ.

Μάλιστα ο Φρεντ και τα 5 γκολ τα πέτυχε στα 3 τελευταία ματς (δεν είχε σκοράρει στις 2 πρώτες αγωνιστικές), ενώ ο Νεϊμάρ τερμάτισε με 4 γκολ, όπως και ο Αμπέλ Ερνάντες (Ουρουγουάη).

Η "Seleção" πήρε μάλιστα το Confederations Cup για 3η συνεχόμενη φορά, ενώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κατακτήσεις στο τέλος του κειμένου.

Αν κάποιος θεωρεί την συγκεκριμένη διοργάνωση σημαντική, τότε η "Furia Roja" έχασε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 3 σερί επιτυχίες σε EURO 2008, Μουντιάλ 2010 και EURO 2012 (δεν ήταν στον τελικό του 2009 FIFA Confederations Cup).

Βραζιλία - Ισπανία 3-0

Σκόρερς: 2' και 47' Φρεντ, 44' Νεϊμάρ

Γήπεδο: "Maracanã", Ρίο ντε Ζανέιρο

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Με γκολ ξεκίνησε ο τελικός, καθώς ο Φρεντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, αν και πεσμένος μέσα στην μικρή περιοχή.

Ο Χουλκ έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Φρεντ που έπεσε στο έδαφος, αλλά ευνοήθηκε από τις νέες κόντρες στους Ισπανούς αμυντικούς και από κοντά έκανε το 1-0.

Η "Seleção" έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 8', όταν από "τακουνάκι" του Φρεντ ο Οσκάρ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κασίγιας.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ισπανίας ήρθε στο 20', όταν ο Αντρές Ινιέστα σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή και ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε σε κόρνερ.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Φρεντ στο 32' για να πετύχει και δεύτερο γκολ, καθώς έπειτα από πάσα του Νεϊμάρ σε αντεπίθεση βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, αλλά ο πορτιέρο της Ρεάλ απέκρουσε σε κόρνερ, με την μπάλα ουσιαστικά να πηγαίνει πάνω του.

Στο 41' ήταν η σειρά της Ισπανίας να χάσει σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μάτα έβγαλε τετ-α-τετ τον Πέδρο με τον Ζούλιο Σέζαρ από δεξιά, ο άσος της Μπαρτσελόνα πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα της ΚΠΡ, αλλά πριν περάσει η μπάλα τα δίχτυα ο Νταβίντ Λουίζ με φοβερό τάκλιν την έδιωξε.

Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, η Βραζιλία διπλασίασε τα τέρματά της στο 44', με τον Νεϊμάρ να κάνει το 2-0 με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, στην κλειστή γωνία του Κασίγιας (ψηλά), έπειτα από την ασίστ του Οσκάρ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με γκολ του Φρεντ δηλαδή, καθώς ο στράικερ της Φλουμινένσε έκανε το 3-0 στο 47' (ξανά στο 2ο λεπτό δηλαδή).

Ο Χουλκ έκανε την προσπάθεια και την ασίστ από δεξιά, ο Νεϊμάρ άφησε την μπάλα να περάσει και ο Φρεντ με φανταστικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Κασίγιας για τρίτη φορά.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Χεσούς Νάβας κέρδισε πέναλτι από τον Μαρσέλο στο 54', ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε, με την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Αν δεν τελείωσαν όλα για την Ισπανία στο χαμένο πέναλτι, τότε τελείωσαν στο 68', όταν ο Ζεράρ Πικέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον συμπαίκτη του πλέον στην Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο (88' Ερνάνες), Οσκάρ, Χουλκ (73' Ζάντσον), Νεϊμάρ, Φρεντ (80' Ζο).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα (46' Αθπιλικουέτα), Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μάτα (52' Χεσούς Νάβας), Τόρες (59' Βίγια).

*χαμένο πέναλτι 55' Ράμος

**κόκκινη κάρτα 68' Πικέ

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Φρεντ (Βραζιλία)

Φερνάντο Τόρες (Ισπανία)

4 γκολ

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Αμπέλ Ερνάντες (Ουρουγουάη)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μεξικό)

Νάμντι Οντουαμάντι (Νιγηρία)

Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη)

Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη)

Οι κατακτήσεις

Βραζιλία 4 (1997, 2005, 2009, 2013)

Γαλλία 2 (2001, 2003)

Αργεντινή 1 (1992)

Μεξικό 1 (1999)

Δανία 1 (1995)

VIDEOS

Το 1-0...

Το 2-0...

Το 3-0...

Το χαμένο πέναλτι του Σέρχιο Ράμος...

Η αποβολή του Πικέ...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ