ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Βραζιλία - Αργεντινή: Η CONMEBOL πέταξε το μπαλάκι στην FIFA για τα επεισόδια στο Μαρακανά και την επιβολή κυρώσεων

Ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά μετά από τα επεισόδια στην εξέδρα πριν από την έναρξη του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 21 Νοεμβρίου 2023
Ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά μετά από τα επεισόδια στην εξέδρα πριν από την έναρξη του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 21 Νοεμβρίου 2023 @2023 BRUNA PRADO/AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής καταδίκασε μεν τα επεισόδια στο "Μαρακανά" πριν από το Βραζιλία-Αργεντινή αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα ανοίξει έρευνα ούτε θα επιβάλλει κυρώσεις, ρίχνοντας την αποκλειστική ευθύνη στην FIFA.

Το κλασικό ντέρμπι της Νοτίου Αμερικής μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής βρήκε τους παγκόσμιους πρωταθλητές να αποχωρούν με ένα πλατύ χαμόγελο στο φινάλε, αφού επιβλήθηκαν 1-0 με το γκολ του Οταμέντι στο 63ο λεπτό και ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου, ωστόσο δεν ήταν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα.

Και αυτό γιατί ο αγώνας αμαυρώθηκε πριν καν αρχίσει από άγρια επεισόδια στις εξέδρες με τη συμμετοχή οπαδών και των δύο ομάδων και της τοπικής αστυνομίας, με τον Λιονέλ Μέσι να τονίζει στις δηλώσεις του στο φινάλε πως "γράφουμε ιστορία αλλα δεν ανεχόμαστε άλλο την καταπίεση από τους Βραζιλιάνους" και το φίλαθλο κοινό να αναμένει πλέον την επιβολή ποινών από τα αρμόδια όργανα.

Αυτή πάντως που δεν πρόκειται να επέμβει είναι η CONMEBOL, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής να βγάζει μεν ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης (22/11) όπου καταδίκασε τα επεισόδια αλλά να ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιβάλλει την παραμικρή κύρωση, ρίχνοντας το μπαλάκι στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Επεισόδια στις εξέδρες του Μαρακανά πριν από την έναρξη του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 21 Νοεμβρίου 2023
Επεισόδια στις εξέδρες του Μαρακανά πριν από την έναρξη του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 21 Νοεμβρίου 2023 @2023 SILVIA IZQUIERDO/AP IMAGES

"Μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των Προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 και με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης, πρέπει να γίνει η εξής διευκρίνιση:

Η CONMEBOL καταδικάζει κάθε μορφή βίας και θα συνεργάζεται πάντα με ενέργειες που στοχεύουν στην εξάλειψη της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Υπό αυτή την έννοια, η Νοτιοαμερικανική Συνομοσπονδία εργάζεται συστηματικά για την εξάλειψη αυτής της μάστιγας που επηρεάζει το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και τίθεται στη διάθεση του για να συνεχίσει να συνεργάζεται σε κάθε πρωτοβουλία που επιδιώκει να εξαλείψει τη μισαλλοδοξία και τη βία στον αθλητισμό.

Παράλληλα δε, σημειώνεται ότι η CONMEBOL δεν είναι η διοργανώτρια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ανάπτυξη των κανόνων που διέπουν τα προκριματικά, καθώς και η απόφαση για έναρξη έρευνας και η εφαρμογή τυχόν κυρώσεων, είναι αποκλειστικές αρμοδιότητες της FIFA", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ