ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

Βοτανικός: Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με την κοινοπραξία για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό
Μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Το μεσημέρι της Πέμπτης (27/4) το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση του Δήμοη Αθηναίων με την κοινοπραξία για το γήπεδο στο Βοτανικό.

Με πολύ γοργούς ρυθμούς προχωρούν πλέον όλες οι "τυπικές", αλλά απαραίτητες εγκρίσεις στο πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης", όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης του έργου κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Το επόμενο πολύ σημαντικό βήμα (ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων) έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/4), με τη δημοτική αρχή της Αθήνας να παίρνει και τυπικά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση του Δήμου με την κοινοπραξία των τριών εταιριών (ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος). Της κοινοπραξίας δηλαδή που έχει λάβει το "χρίσμα" του "προσωρινού αναδόχου", μέσω του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο.

Μετά κι απ' αυτή την έγκριση, η σύμβαση θα γυρίσει στα χέρια των στελεχών του Δήμου Αθηναίων που θα την καθαρογράψουν, ούτως ώστε μέσα στον Μάιο να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου και τυπικά τα έργα κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού "σπιτιού" του Παναθηναϊκού.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της σύμβασης που θα υπογραφεί, το νέο γήπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμο προς παράδοση εντός 36 μηνών, δηλαδή τον Ιούνιο του 2026, εάν δεν υπάρξει τροποποίηση στα χρονοδιαγράμματα.

TAGS ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ