ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

Βοσνία - Φινλανδία 1-3: Άλμα playoffs για τους Σκανδιναβούς

Οι παίκτες της Φινλανδίας πανηγυρίζουν το γκολ του Ρόμπιν Λουντ κόντρα στη Βοσνία
Οι παίκτες της Φινλανδίας πανηγυρίζουν το γκολ του Ρόμπιν Λουντ κόντρα στη Βοσνία © 2021 AP IMAGES

Η Φινλανδία επικράτησε της Βοσνίας με 3-1 στη Ζένιτσα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του τέταρτου ομίλου, ενώ οι Βόσνιοι έμειναν οριστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Η Βοσνία υποδέχθηκε τη Φινλανδία για την ένατη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ, με την ομάδα του Μάρκου Κάνερβα να επικρατεί με 3-1 και να διατηρεί τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Κατάρ, έστω και μέσα από τη διαδικασία των playoffs, με τους Βόσνιους να μένουν οριστικά εκτός Μουντιάλ μέσα από αυτή τη διαδικασία, ελπίζοντας σε πρόκριση μέσα από τη διαδικασία των playoffs μέσω του Nations League.

Οι Φιναλνδοί κέρδισαν πέναλτι στο 25' για χέρι του Πιάνιτς με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφαση του διαιτητή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πούκι, ο οποίος νικήθηκε από τον Σέχιτς. Τέσσερα λεπτά μετά οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, με κοντινή προβολή του Φορς, έπειτα από σέντρα του Πούκι.

Ωστόσο τα πράγματα παραλίγο να εξελιχθούν άσχημα για τους Φινλανδούς, οι οποίοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ραϊτάλα στο 37ο λεπτό σε φάουλ του Κολάσινατς, ο οποίος μάλιστα έγινε αλλαγή.

Στο 51' ο Πούκι μοίρασε μια ακόμα ασίστ, αυτή τη φορά στον πρώην μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ. Οι Βόσνιοι απάντησαν με τον Λούκα Μέναλτο στο 69ο λεπτό, ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά ο Οσόγκνεσι σφράγισε τον θρίαμβο για τους Φινλαδνούς, οι οποίοι έμειναν στο κόλπο της πρόκρισης μετά το διπλό στη Ζένιτσα.

Με αυτό το τρίποντο οι Φιναλνδοί ξεπέρασαν την Ουκρανία και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, ωστόσο την τελευταία αγωνίστηκε υποδέχονται τη Γαλλία, η οποία αν κερδίσει σήμερα το Καζακστάν θα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, επομένως το παιχνίδι με τους Φινλανδούς θα είναι βαθμολογικά αδιάφορο.

Βοσνία: Σέχιτς, Αχμέντχοτζιτς, Σανλκανίν, Κολάσινατς (39' Ντεμίροβιτς), Κίβιτς, Χαντζλαχμέτοβιτς (56' Πρσιτς), Πιάνιτς (66' Σούσιτς), Τσίμιροτ (56' Γκόγιακ), Στεβάνοβιτς, Κρούνιτς (67' Μέναλο), Πρέβλιακ

Φιναλνδία: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα, Ιβάνοφ (80' Αραγιούρι), Βαλσάνεν, Οσόγκνεσι, Χαμαλάινεν, Λουντ (76' Ούρονεν), Σούλερ, Καμάρα, Φορς (46' Νισίλα), Πούκι (80' Πούκι)

Η ένατη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου

Η βαθμολογία

Η τελευταία αγωνιστική

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ