ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βόλος - Παναθηναϊκός 0-0: Η Λεωφόρος έδωσε στο τριφύλλι την πρόκριση στους 8

Οι Μπαρτόλο - Βιγιαφάνιες σε φάση από την αναμέτρηση Βόλος - Παναθηναϊκός | 23 Δεκεμβρίου 2021
Οι Μπαρτόλο - Βιγιαφάνιες σε φάση από την αναμέτρηση Βόλος - Παναθηναϊκός | 23 Δεκεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το Βόλο στο ματς στη Μαγνησία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με το 0-0 να μένει έως το τέλος του ματς αφού οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε μια τελική και οι πράσινοι πήραν την πρόκριση λόγω του πρώτου αγώνα.

Ισόπαλο δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στο Βόλο και τον Παναθηναϊκό στη Μαγνησία με τους πράσινους να πηγαίνουν στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας εξαιτίας του 2-1 από το πρώτο ματς της Λεωφόρου.

Το τριφύλλι ήταν καλύτερο και στο παιχνίδι της Πέμπτης (23/12) και είχε ένα σωρό ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος όπου είχε και δοκάρι με τον Μαουρίσιο ενώ από το 80' έπαιζε και με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Γκρίλο.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν απείλησαν καθόλου μέχρι το 60' και από εκεί και πέρα φόρτσαραν αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ φυσικά και το γεγονός πως έμειναν με δέκα παίκτες δεν τους άφησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να τα παίξουν όλα για όλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Βόλος κυνηγούσε ένα γκολ για να πάρει τη νίκη-πρόκριση ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς να κάνει μια τελική προς την εστία του Διούδη.

Με αλλαγές και οι δύο ομάδες

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα, με μια εξ αυτών να είναι αναγκαστική. Συγκεκριμένα ο Διούδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Χατζηγιοβάνης έπαιξε αντί του Παλάσιος, ο Μακέντα αντί του Καρλίτος και ο Κώτσιρας πήρε τη θέση του τραυματία Χουάνκαρ που δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Από την άλλη ο Βόλος είχε και αυτός δύο αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Δυνατά από την αρχή το τριφύλλι

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως έχουν κάνει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με την ομάδα του Βόλου μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και θα μπορούσαν μόλις στο 4' να έχουν ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 3' ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά με τον Κότνικ να διώχνει σωτήρια τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Αϊτόρ από τα αριστερά έκανε τη σέντρα ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στην αγκαλιά του Κότνικ.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 19' όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε την ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Μπαριέντος, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Κότνικ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 27' μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και κεφαλιά του Βέλεθ από το ύψος του πέναλτι αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ισπανού που ήταν μπροστά από την άμυνα του Βόλου.

Η υπεροχή του τριφυλλιού στο πρώτο 45λεπτο συνεχίστηκε με τον Χατζηγιοβάνη να απειλεί εκ νέου λίγο αργότερα ενώ με μπροστάρηδες τους Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο οι πράσινοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είχε την υπεροχή και στο δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τον Παναθηναϊκό να κρατάει τη μπάλα στα πόδια του αλλά να μην μπορεί να γίνει τόσο απειλητικός όσο ήταν στο πρώτο μέρος. Κάποια σουτ από τους φιλοξενούμενους στο 51' και το 54' δεν ενόχλησαν τον Κότνικ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 69' όταν ο Αϊτόρ γύρισε από τα δεξιά, ο Χατζηγιοβάνης έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Μαουρίσιο, ο οποίος έκανε το τσαφ και δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Ο Βόλος άρχισε τις αλλαγές με στόχο να γίνει πιο απειλητικός και να ψάξει το γκολ που ήθελε για την πρόκριση με την είσοδο στο ματς των Νίνη (72') και Ροσέρο (79').

Με δέκα ο Βόλος, δοκάρι ο Παναθηναϊκός

Ένα λεπτό αργότερα όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο καθώς ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος να περνάει στο σπριντ τον Γκρίλο ο οποίος τον ανέτρεψε και είδε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και στο 82' ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μαουρίσιο μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα σουτ και είδε τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη φάση και με το 0-0 να μένει έως το τέλος με τον Παναθηναϊκό να περνάει στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κίτρινες: 21' Τσοκάνης, 64' Μπαριέντος/85' Βιγιαφάνιες, 90' Σάντσες

Κόκκινες: 80' Γκρίλο

Γκολ: -

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης (54' Ορόζ), Σοάρες (79' Ροσέρο), Φερνάντες, Μπαριέντος (72' Νίνης), Ρεγκατίν, Μπαρτόλο, Φαν Βέρτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87' Λούντκβιστ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (76' Παλάσιος), Μακέντα (87' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (87' Βιτάλ).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ