STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ολυμπιακός 1-2: "Καθάρισε" με Φορτούνη, Εμβιλά, "έχασε" τον Σεμέδο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Φορτούνη
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Φορτούνη EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα ακόμη τρίποντο, αυτή τη φορά με τη νίκη του επί του Βόλου με 2-1 με τα γκολ των Φορτούνη και Εμβιλά και ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει ο Γκρίλο. Ανησυχία για τον Σεμέδο που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. (VIDEOS)

Δεκατέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο Άρη ξέφυγε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του και στον Βόλο με 2-1 με τα γκολ των Φορτούνη και Εμβιλά. Μια νίκη που ήρθε όσο δύσκολα δείχνει και το τελικό σκορ καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με τον Γκρίλο στο πρώτο μέρος και έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Η νίκη και το τρίποντο αυτό συνδυάστηκε όμως με τον τραυματισμό του Σεμέδο στο γόνατο και υπάρχει ανησυχία για το μέγεθος του τραυματισμού του με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση στο αριστερό γόνατο.

ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο ματς με τον Βόλο με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του κόντρα στην Αϊντχόφεν λίγες μέρες νωρίτερα. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη. Ο διεθνής μέσος μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το γκολ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 4' μετά από ωραία επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Καμαρά είδε την κίνηση του Μπρούμα, του έκανε την πάσα, ο Ολλανδός την κατέβασε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Κλέιμαν και γύρισε στον επερχόμενο Φορτούνη ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1.

ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΚΟΛ ΚΑΡΜΠΟΝ

Ο Βόλος που δεν είχε μπει για να παίξει άμυνα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και μάλιστα αρκετά νωρίς. Με ένα γκολ καρμπόν όπως το πρώτο που πέτυχε η Αϊντόχφεν λίγες μέρες νωρίτερα.

Σε κόρνερ από τα αριστερά στο 10' ο Μπαριέντος εκτέλεσε και ο Γκρίλο που είχε πάρει φόρα νίκησε την "ζώνη" των "ερυθρόλευκων" και με κεφαλιά αλά Ζάχαβι έγραψε το 1-1 για το Βόλο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια ελαφρά υπεροχή μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αντίθετα η μόνη στιγμή που μπορεί να σταθεί κανείς στο διάστημα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν ο τραυματισμός του Σεμέδο ο οποίος μόνος του έπεσε στο έδαφος και έπαισε το αριστερό του γόνατο.

ΤΗ "ΛΥΤΡΩΣΗ" Ο ΕΜΒΙΛΑ

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο επιθετικός στις αρχές του με το Βόλο επίσης να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και να μην κλείνεται. Το γκολ δεν ερχόταν για την ομάδα του Μαρτίνς παρά τις προσπάθειες των Εμβιλά και Φορτούνη και ο Πορτογάλος πέρασε στο ματς τον Χασάν αντί του Βαλμπουενά στο 63' και έπαιξε με 4-4-2.

Σε μια προσπάθεια να έχει δύο επιθετικούς, να εκμεταλλευτεί τη ρέντα του Αιγύπτιου και να βρει ένα δεύτερο γκολ. Η λύση όμως ήρθε από τον Εμβιλά.

Σε φάση διαρκείας στο 81' ο Γάλλος έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, έκανε και το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ένα τέρμα που σήκωσε αρκετή συζήτηση καθώς ο επόπτης έδειξε αρχικά οφσάιντ αλλά ο Πορτογάλος διαιτητής με τη χρήση του VAR και αφού πήγε και το είδε ο ίδιος το μέτρησε.

Η διαφωνία είχε να κάνει με το αν το οπτικό πεδίο του γκολκίπερ του Βόλου επηρεαζόταν από τον Χασάν ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ