STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Λαμία 3-0: Καθάρισαν στο φινάλε οι Βολιώτες

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν κόντρα στην Λαμία
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν κόντρα στην Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος πετυχαίνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-0 της Λαμίας στο Πανθεσσαλικό και την άφησε να μάχεται για την παραμονή της.

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες ήθελαν το τρίποντο για διαφορετικούς σκοπούς, ωστόσο ο Βόλος ήταν εκείνος που τελικά πανηγύρισε επικρατώντας 3-0 της Λαμίας.

Οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα καλό ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και την ουσία στο παιχνίδι τους φτάνοντας στο τρίποντο. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν την μάχη τους για παραμονή στην κατηγορία.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Βόλος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η Λαμία θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό.

Μία έμπνευση του Φερνάντες όλο το πρώτο ημίχρονο

Αυτές που είχαν στο μυαλό τους οι δύο προπονητές στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρα. Από την μία ο Μπράτσος ήθελε ο Βόλος να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και μέσα από την κατοχή της μπάλας και την ποιότητα των μεσοεπιθετικών του να φτάσει στην περιοχή του Σαράνοφ.

Στην αντίπερα όχθη ο Φέστα προσπάθησε να ανακόψει αυτή τη δημιουργία και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Μέχρι ένα σημείο και οι δύο ομάδες τα πέτυχαν αυτά που ήθελαν οι προπονητές τους. Ο Βόλος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Η μόνη αξιόλογη φάση προήλθε από μία έμπνευση της στιγμής του Φερνάντες, ο οποίος από δύσκολη θέση εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Από την άλλη η Λαμία ναι μεν κράτησε μακριά από την περιοχή της τον Βόλο, ωστόσο επιθετικά ήταν απόλυτα ακίνδυνη με τους παίκτες της να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Καλύτερη η Λαμία, μαγικό δίλεπτο για Βόλο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο τελικές. Ο Μπαριέντος απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά τον Σαράνοφ, όμως εκείνος μπλόκαρε εύκολα. Στο 49' ο Καραμάνος έκλεψε την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Μανούσο που γύρισε και σούταρε δίχως να βρει εστία. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική της Λαμίας στο ματς!

Από εκείνο το σημείο και για το επόμενο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Σιμόν στο 53' όταν η άμυνα του Βόλου αδράνησε με τον παίκτη της Λαμίας να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο.

Εκεί που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να πιέζουν και να βρίσκονται πιο κοντά στο γκολ αυτό ήρθε από τους γηπεδούχους. Ο Άλχο στο 72' έκανε το γύρισμα και ο Μπαρτόλο ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο Βόλος έφτασε κοντά στο 2-0. Οι παίκτες των γηπεδούχων έκλεψαν την μπάλα, ο Βαν Βερτ πέρασε και τον Σαράνοφ, όμως σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Έχασε την ευκαιρία της η Λαμία, το έκανε περίπατο ο Βόλος

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Φέστα τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας ότι είχε στον πάγκο του, ενώ άλλαξε και τον σχηματισμό σε 4-4-2.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όλοι μπροστά και προσπάθησαν να πιέσουν τους γηπεδούχους για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, είχαν τη στιγμή τους στο 87' όταν ο Κορέα έκανε το λάθος και ο Σιμόν γύρισε την μπάλα δίχως ο Μανούσος με τον Βέλλιο να καταφέρουν να μπουν στη φάση για να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ό,τι δεν έκαναν οι παίκτες της Λαμίας το έκαναν εις διπλούν εκείνοι του Βόλου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων Ροσέρο έκανε το 2-0, για να ακολουθήσει το τέρμα του Φεράρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να ολοκληρωθεί το 3-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

  1. ΟΦΗ 40
  2. Αστέρας 39
  3. Βόλος 34
  4. Παναιτωλικός 32
  5. Ιωνικός 30
  6. Ατρόμητος 27
  7. Λαμία 21
  8. Απόλλων Σμύρνης 16


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ