STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Άρης 1-2: Κίτρινο τρίποντο σε επεισοδιακό ματς στο Πανθεσσαλικό

Ο Ματέο Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο
Ο Ματέο Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Βόλο INTIME

Σε ένα επεισοδιακό ματς που είχε ένταση στο χορτάρι και στις κερκίδες και διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, ο Άρης αποδείχτηκε πιο ανθεκτικός και πήρε σπουδαίο τρίποντο στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 2-1 του εξαιρετικού φέτος Βόλου.

Το ματς στο Πανθεσσαλικό το βράδυ της Κυριακής τα είχε όλα. Γκολ, αποβολές, ευκαιρίες, ένταση στο χορτάρι και στις εξέδρες και διακοπή για σχεδόν μία ολόκληρη ώρα, με το φινάλε να βρίσκει μόνο μία ομάδα να χαμογελάει και αυτή ήταν ο Άρης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πιο αποτελεσματική και ουσιαστική στο εκτός έδρας μπρα ντε φερ με τον Βόλο και αυτό της έδωσε το πολύτιμο τρίποντο, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Οι κίτρινοι βρήκαν δύο γκολ μέχρι το 46' με όμορφα πλασέ μέσα από την περιοχή των Εντιαγέ και Γκαρσία, με τους γηπεδούχους να μειώνουν μεν με τον Όροζ στο 48' αλλά να μην μπορούν να πετύχουν κάτι περισσότερο στη συνέχεια και να μένουν χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες - 2 ήττες σε αυτό το διάστημα).

Το ματς

O Βόλος μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια στο ματς και αφού είχε την πρώτη του τελική μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Τσοκάνη που έφυγε λίγο άουτ, στο 5ο λεπτό φλέρταρε έντονα με το 1-0. Τότε που ο Φαν Βέερτ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των κιτρίνων και αφού πέρασε και τον Κουέστα έκανε το πλασέ μπροστά στην άδεια από κίπερ εστία, για να κόψει όμως σωτήρια ο Φαμπιάνο και να κρατήσει το μηδέν.

Δυστυχώς, όσο όμορφα άρχισε το ματς, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν, άλλο τόσο άσχημα συνεχίστηκε, με την ένταση που ξέσπασε στις εξέδρες να μεταφέρεται και στον αγωνιστικό χώρο, για να ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη και τον διαιτητή να πάρει την απόφαση στο 22ο λεπτό και μετά από 10 λεπτά απραξίας, να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι.

Η διακοπή αποδείχτηκε ευεργετική αφού σιγά σιγά η κατάσταση εξομαλυνόταν και το παιχνίδι ξανάρχισε ύστερα από 55 λεπτά διακοπής, όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν απώλειες. Ο διαιτητής Καραντώνης έλεγξε στο μόνιτορ τη φάση της σύρραξης εντός γηπέδου και με τη χρήση του VAR έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στους Γκρίλο από πλευράς Βόλου και Μπερτόγλιο από πλευράς Άρη, καθώς και στον Μπαριέντος που ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών την ώρα της έντασης εντός γηπέδου.

Με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν αμφότερες με 10 παίκτες, το ματς ξανάρχισε από το 22' και μετά από μερικά αναγνωριστικά λεπτά πήρε ξανά φωτιά, αυτή τη φορά ευτυχώς από εντυπωσιακές φάσεις που είχαν ως πρωταγωνιστές τους παίκτες. Στο 34' ο Φαν Βέερτ έχασε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του στο ματς στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα από πλάγια θέση ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Άρης απάντησε με γκολ, στην πρώτη του τελική εντός στόχου.

Ο Εντιαγέ πήρε τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και αφού συνδιάστηκε άψογα με τον Ματέο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, για να νικήσει τον Κότνικ και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το 1-0 έμεινε μάλιστα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (έντεκα τα λεπτά των καθυστερήσεων) καθώς στο 42' ο Βόλος δεν βρήκε δίχτυα ούτε στην τρίτη μεγάλη του φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κουέστα να σταματάει εκπληκτικά το δυνατό σουτ του Ρομέρο, παρότι η μπάλα βρήκε κάπου και άλλαξε πορεία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Άρης όχι μόνο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στους γηπεδούχους αφού πριν συμπληρωθεί καν ένα λεπτό βρήκε δίχτυα. Οι παίκτες του Μάντζιου πίεσαν ψηλά και ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα από τον Ρίνερ, για να βγει απέναντι από τον Κότνικ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (0-2).

Παρά την απογοήτευση, οι παίκτες του Βόλου δεν τα παράτησαν, ανασυντάχτηκαν και μέσα σε λίγα λεπτά αντέδρασαν, με τον Όροζ να δέχεται όμορφη ασίστ του Νίνη (σέντρα από τα δεξιά) και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι να νικάει τον Κουέστα για να γράψει το 1-2.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τους Μάντζιο και Μπράτσο να κάνουν κινήσεις από τον πάγκο για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους, με τον Άρη να βρίσκει αρκετούς κενούς χώρους από το 65' και μετά και να απειλεί, αρχικά με την κεφαλιά του Καμαρά στο 69' και δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του Γκάνεα.

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε αμφότερες τις ομάδες να έχουν μείνει από δυνάμεις μιας που έπαιζαν για αρκετή ώρα με 10 παίκτες και ήταν εμφανώς επηρεασμένες και από τη διακοπή της μίας ώρας, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πάντως ελεύθερους χώρους και να είναι εκείνοι που είχαν τις ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ.

Δεν το πέτυχαν, όμως αυτό ουδόλως τους απασχόλησε στο φινάλε, με τους Θεσσαλονικείς να κατακτούν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην προσπάθειά τους για αναρρίχηση στη βαθμολογία, μία εβδομάδα μάλιστα μετά από την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ