ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Βολιβία - Αργεντινή 0-3: Πάρτι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο υψόμετρο του Λα Παζ χωρίς τον Μέσι

Argentina's Nicolas Tagliafico, left, celebrates with teammate Nicolas Gonzalez after scoring his side's second goal against Bolivia during a qualifying soccer match for the FIFA World Cup 2026 at the Hernando Siles stadium in La Paz, Bolivia, Tuesday, Sept. 12, 2023. (AP Photo/Juan Karita)
Argentina's Nicolas Tagliafico, left, celebrates with teammate Nicolas Gonzalez after scoring his side's second goal against Bolivia during a qualifying soccer match for the FIFA World Cup 2026 at the Hernando Siles stadium in La Paz, Bolivia, Tuesday, Sept. 12, 2023. (AP Photo/Juan Karita) AP

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή, αν και δεν είχε τον Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, έκανε πάρτι στη Βολιβία και επικράτησε με 3-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Δεν πτοήθηκε η αλμπιτσελέστε από το υψόμετρο του Λα Παζ.

Τι και αν έπαιζε δίχως τον Λιονέλ Μέσι. Τι και αν έπρεπε να αγωνιστεί στο υψόμετρο του Λα Παζ, όπου το οξυγόνο είναι λιγότερο και οι συνθήκες υπερβολικά δύσκολες για οποιονδήποτε αθλητή δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε τέτοιες συνθήκες.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή έκανε πάρτι στη Βολιβία και επιβλήθηκε με το εμφατικό 3-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, κάνοντας το 2 στα 2. Όσο για τους γηπεδούχους, ηττήθηκαν για δεύτερο σερί ματς, καθώς στην πρεμιέρα είχαν χάσει με 5-1 από τη Βραζιλία.

Ο Έντσο Φερνάντες στο 31' άνοιξε το σκορ για την Αργεντινή έπειτα από ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία και ο Νικολάς Ταλιαφίκο στο 42' έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι., με τον μεσοεπιθετικό της Μπενφίκα να είναι και πάλι ο δημιουργός.

Στο 83' ο Νικολάς Γκονσάλες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της άνετης επικράτησης της αλμπιτσελέστε που έφτασε τους έξι βαθμούς. Ο Παλάσιος ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ του τρίτου γκολ. Οι Βολιβιανοί έπαιζαν από το 39' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ρομπέρτο Φερνάντες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ