THE SPORTS ECONOMIST

Βλαχοδήμος: Τι τρέχει με Λέστερ

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος EUROKINISSI SPORTS

Το background του σοβαρού ενδιαφέροντος της Λέστερ για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο, αρχικά, χρονικός ορίζοντας διαπραγματεύσεων για το καλοκαίρι του ’23, η απόφαση του Κάσπερ Σμάιχελ, η οποία ενδεχομένως επισπεύδει τις εξελίξεις, η shortlist των «αλεπούδων», το συμφωνημένο πλαίσιο Ody – Μπενφίκα και η πιθανότητα επέκτασης συμβολαίου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος συνδέεται μεταγραφικά με την Premier League. Πιθανότατα όμως είναι η φορά που το ενδιαφέρον της Λέστερ είναι το πιο σοβαρό, το πλέον απτό και περισσότερο επιβεβαιωμένο από κάθε άλλη φορά.

Οι «αλεπούδες» από το τέλος της περασμένης σεζόν έχουν ξεκινήσει, πολύ έγκαιρα, την αναζήτηση της επόμενης μέρας στην εστία τους. Μάλιστα, όχι με ορίζοντα το φετινό καλοκαίρι, αλλά το επόμενο, οπότε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του εδώ και έντεκα χρόνια αναντικατάστατου στο τέρμα του, Κάσπερ Σμάιχελ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συγκεκριμένης αναζήτησης, φρόντισαν να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τον διεθνή Ελληνα κίπερ, προλειαίνοντας το έδαφος και τις συνθήκες μιας συνεργασίας, πάντα με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2023.

Η κατάσταση όμως διαφοροποιήθηκε. Ο Δανός, από τα μέσα κιόλας της περασμένης σεζόν, είχε ουσιαστικά δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να αναζητήσει κάτι καινούργιο, να αλλάξει παραστάσεις πριν κρεμάσει τα γάντια του.

Δεν άφησε έτσι πρακτικά περιθώριο για συζήτηση επέκτασης συμβολαίου κάτι που και το αγγλικό club δεν (μοιάζει επίσης να) ήθελε, εξ ου και η έγκαιρη προετοιμασία για το επόμενο καλοκαίρι.

Από την στιγμή όμως που διαφάνηκε πως η νομοτέλεια είναι πολύ πιθανό να έρθει φέτος, με την Equipe να αποκαλύπτει προ ημερών πως ο Σμάιχελ έχει συμφωνήσει με τη Νις και θα αποχωρήσει από τη Λέστερ για την ομάδα της γαλλικής ριβιέρας όταν βρεθεί ο διάδοχός του.

Και έτσι, το timing της διαδοχής του, επισπεύστηκε. Όπως και οι επαφές της Λέστερ με τον Ody, εδώ και μερικές εβδομάδες. Προσοχή. Επαφές που δεν έχουν προχωρήσει.

Επαφές που έχουν όμως καταστήσει σαφές πως ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα αποτελεί μέλος μιας πολύ περιορισμένης shortlist, η οποία δεν περιλαμβάνει περισσότερους από τρεις – τέσσερις επιλογές.

Η Λέστερ δεν έχει, ακόμη, απευθυνθεί στην Μπενφίκα. Οι επιτελείς της όμως, γνωρίζουν επακριβώς τις απαιτήσεις των Λουζιτανών, οι οποίοι έχουν θέσει τιμή 20 εκατ. ευρώ για τον δεύτερο κορυφαίο τερματοφύλακα του περυσινού Champions League, χωρίς να «ακούνε» τίποτα κάτω από τα 15 εκατ. ευρώ.

Η προοπτική επέκτασης συμβολαίου

Αντίτιμο που τη δεδομένη στιγμή μοιάζει να είναι στο όριο των… διαθέσεων της Λέστερ, πάντα σε περίπτωση που πρωτίστως κινηθεί για τερματοφύλακα (εφόσον αποχωρήσει δηλαδή ο Σμάιχελ, ο οποίος για την ιστορία εισπράττει κάτι περισσότερο από 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως) και εν συνεχεία προκριθεί ως διάδοχη του Δανού κατάσταση η περίπτωση του Βλαχοδήμου.

Από την πλευρά τους, οι «αετοί» προετοιμάζονται μεν για μια – πάντα πιθανή και ειδικά από πέρυσι τέτοια εποχή ορισμένη ως προς το πλαίσιο της – πώληση του Ody, τσεκάροντας εναλλακτικές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, ωστόσο είναι αυτονόητο πως ούτε «καίγονται» να παραχωρήσουν ούτε και πρόκειται να… ξεπουλήσουν τον εδώ και μια τετραετία βασικό τους, ο οποίος έτσι κι αλλιώς παραμένει αδιαμφισβήτητος στα δοκάρια τους και μετά την άφιξη του νέου τεχνικού, Ρόγκερ Σμιντ.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί/προκύψει/κατατεθεί πρόταση η οποία να ικανοποιεί τόσο την Μπενφίκα αλλά και τον ίδιο τον Βλαχοδήμο (μέρος του καθορισμένου πλαισίου από πέρυσι και ενδεικτικό της συναντίληψης και της αμοιβαιότητας μεταξύ club και ποδοσφαιριστή), τότε στο τραπέζι υπάρχει ήδη το ενδεχόμενο επέκτασης συμβολαίου – το τρέχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’24 – για τον 28χρονο τερματοφύλακα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ