ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βλαχοδήμος εναντίον Τσιμίκα: Ο ελληνικός "εμφύλιος" μιας κοινής πορείας

Βλαχοδήμος εναντίον Τσιμίκα: Ο ελληνικός "εμφύλιος" μιας κοινής πορείας
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από τις υποχρεώσεις της Εθνικής, Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Κωνσταντίνος Τσιμίκας ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ στο "Ντα Λουζ", όπου με τις φανέλες πλέον των Μπενφίκα και Λίβερπουλ αντίστοιχα, τίθενται αντιμέτωποι στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Champions League.

Μόλις την προπερασμένη Δευτέρα, πριν από οκτώ μέρες. Η αποχώρηση των διεθνών από την Ποντγκόριτσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ημέρων και των πρώτων φιλικών της εποχής Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής, έβρισκε άπαντες, μπαίνοντας στα αεροπλάνα για τους κατά τόπους προορισμούς τους, ν' ανανεώνουν ραντεβού επανασύνδεσης για τον Ιούνιο. Όταν δηλαδή είναι προγραμματισμένα τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της "γαλανόλευκης" στο Nations League.

Το "καλό καλοκαίρι" λοιπόν, μοιραία, πήγαινε σύννεφο. Για δύο ο ορίζοντας ήταν πολύ διαφορετικός. Πολύ πιο σύντομος. "Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα". Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον Κώστα Τσιμίκα αυτό ήταν το χρονικό πλαίσιο, μιας και απόψε θα βρεθούν στο "Ντα Λουζ", στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ της Μπενφίκα και της Λίβερπουλ στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Έλληνες ποδοσφαιριστές, σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν. Και - αναλογικά - αρκετοί. Έλληνες ποδοσφαιριστές αντίπαλοι είναι συγκυρία από μόνη της αξιοσημείωτη, ιστορικά ανεπανάληπτη. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές πολύτιμους στις ομάδες τους. Αναντικατάστατος στους Λουζιτανούς ο Ody, σημαντικότατο πλέον κομμάτι του rotation των "κόκκινων" ο κατά δύο χρόνια μικρότερος Tsimi.

Η αξία αμφότερων, έτσι κι αλλιώς, μετριέται στην ποδοσφαιρική αγορά με δεκάδες εκατομμύρια, με οκταψήφιο ποσό. Άλλοι, με τέτοιο δεδομένα οικονομικό στάτους δεν υπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών (ίσως να τους πλαισιώνουν σε αυτή την κατηγορία, οι Μαυροπάνος και Μπακασέτας).

Η ταυτόχρονη, σχεδόν, πορεία

Το συναπάντημα στους "8", φυσικό ήταν, τους απασχόλησε στην πρόσφατη συγκέντρωση της Εθνικής. Δεν μονοπώλησε την καθημερινότητά τους, κάθε άλλο, απλώς το συζήτησαν, το (ψιλό)ανέλυσαν. Δεν είναι και λίγο. Ένας τους θα βρεθεί τρία βήματα από την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Όσο να ‘ναι, όποιος έχει φτάσει τόσο μακριά στη διοργάνωση, δεν γίνεται, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μην σκέφτεται, να μην ονειρεύεται και πόσος δρόμος απομένει για το φινάλε.

Πέραν της συνύπαρξης τους σε παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το γήπεδο σε συλλογικό επίπεδο δεν το έχουν μοιραστεί. Δύο φορές θα μπορούσε να είχε συμβεί στην εν Ελλάδι κοινή τους θητεία. Και τα δύο, σε ντέρμπι αιωνίων στο "Καραϊσκάκης" και τα δύο κατέληξαν σε νίκες του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο, στις 13 Μαρτίου 2016, με 3-1, αμφότεροι ήταν εκτός αποστολής. Τότε άλλωστε, στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν ο Τσιμίκας ξεκινούσε να παίρνει τα πρώτα του παιχνίδια στα "ερυθρόλευκα", τότε, ο Βλαχοδήμος μετρούσε τις πρώτες του εβδομάδες στην Ελλάδα, έχοντας αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2016.

Η δεύτερη ήρθε στις 6 Νοεμβρίου 2016. Με 3-0 επικράτησε τότε ο Ολυμπιακός, με τον Βλαχοδήμο να είναι στον πάγκο των "πράσινων", σε ένα από τα τελευταία του παιχνίδια εκεί, αφού τρεις εβδομάδες αργότερα κόντρα στον Πανιώνιο στη νέα Σμύρνη μπήκε στην ενδεκάδα και δεν βγήκε ποτέ ξανά. Ο Τσίμικας ήταν και πάλι εκτός αποστολής, μετρώντας τότε μέρες πριν τον δανεισμό του στην Έσμπιεργκ, κίνηση που - σε συνδυασμό και με τον κατοπινό στην Βίλεμ - άλλαξε αμετάκλητα την πορεία της καριέρας του.

Ντεμπούτο στην Εθνική έκαναν με διαφορά ενός μήνα, αμφότεροι όντας επιλογές του Τζον Φαν Σιπ. Παρθενικό παιχνίδι του Τσιμίκα (ύστερα από την πρώτη του κλήση) στις 12 Οκτωβρίου 2018 κόντρα στην Ουγγαρία, παρθενικό του Βλαχοδήμου - έχοντας στο μεσοδιάστημα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και γίνει διαθέσιμος για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα - στις 15 Νοεμβρίου 2018 κόντρα στη Φινλανδία (επίσης ύστερα από την παρθενική του κλήση).

Ραντεβού στο Άνφιλντ

Απόψε λοιπόν, ο Βλαχοδήμος, βασικός στην εστία των "αετών", θα είναι οικοδεσπότης, ο Τσίμικας, έτοιμος στον πάγκο των "κόκκινων", θα ανταποδώσει τη φιλοξενία σε οκτώ βράδια στο "Ανφιλντ".

Ό,τι και να γίνει απόψε συνεπώς, θα… ξαναπούν "τα λέμε την επόμενη εβδομάδα".

Ό,τι και να γίνει απόψε, ό,τι και να γίνει την επόμενη εβδομάδα, είναι αναζωογονητική ποδοσφαιρικά η αίσθηση που δίνει το ελληνικό χρώμα στα προημιτελικά του Champions League. Και ακόμη ωραιότερη ότι σίγουρα θα υπάρχει και στους ημιτελικούς!

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ