CHAMPIONS LEAGUE

Βικτόρια Πλζεν - Ίντερ 0-2: Ο Τζέκο υπέγραψε το πρώτο τρίποντο με γκολ και ασίστ

Βικτόρια Πλζεν - Ίντερ 0-2: Ο Τζέκο υπέγραψε το πρώτο τρίποντο με γκολ και ασίστ
@2022 GABRIEL KUCHTA/AP IMAGES

Με τον Έντιν Τζέκο να είναι πρωταγωνιστής έχοντας γκολ και ασίστ, η Ίντερ επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Βικτόρια Πλζεν και πανηγυρίσε τους πρώτους της βαθμούς στον 3ο όμιλο του Champions League στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Η Ίντερ απογοήτευσε στην πρεμιέρα του Champions League αφού παραδόθηκε αμαχητί στο Μιλάνο απέναντι στην Μπάγερν (ήττα με 2-0) όμως μία εβδομάδα αργότερα πήρε το αίμα της πίσω, αφού πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στον 3ο όμιλο του Champions League επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας της Βικτόρια Πλζεν.

Οι νερατζούρι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση (17 τελικές) και καθάρισαν σχετικά εύκολα πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο, με τους Τζέκο (20') και Ντάμφρις (70'), με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να υποτάσσονται στο 60ο λεπτό όταν και έμειναν με 10 παίκτες (αποβολή του Μπούτσα) και να γνωρίζουν τη δεύτερη ήττα τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Το ματς

Η Ίντερ χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά αναγνωριστικού παιχνιδιού για να πάρει τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας και αφού είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 16' με το γυριστό του Ατσέρμπι (μπλόκαρε ο Στάνεκ) έφτασε στο πολυπόθητο γκολ με τη συμπλήρωση του 20λεπτου.

Ο Μπαρέλα βρήκε με γέμισμα τον Γκόζενς μέσα στην περιοχή, εκείνος τροφοδότησε τον Κορέα που έδωσε με τη σειρά του στον Τζέκο και ο Βόσνιος φορ με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ με το δεξί έστειλε συστημένη τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας, για να κάνει το 1-0 με το έβδομο γκολ του απέναντι στην Πλζεν με τις φανέλες των Ίντερ και Ρόμα.

Η Ίντερ διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους νερατζούρι να μην απειλούνται ούτε στο ελάχιστο και να αγγίζουν το δεύτερο γκολ στο 43' όταν ο Στάνεκ χρειάστηκε να πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση σε τετ α τετ του με τον Τζέκο.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να μπαίνει δυναμικά και να σφυροκοπεί την εστία της Πλζεν χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με τους Γκόζενς, Τζέκο και Ντάμφρις από το 48' μέχρι το 52', με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 54' με σουτ του Μοσκέρα αλλά να μένουν με 10 παίκτες από το 62ο λεπτό λόγω αποβολής του Μπούτσα με απευθείας κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Μπαρέλα.

Το γεγονός αυτο έπαιξε το ρόλο του στην οικονομία του ματς αφού οκτώ λεπτά αργότερα οι Μιλανέζοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα και "χτύπησαν" τους Τσέχους, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ, Τζέκο, να βγάζει εξαιρετική ασίστ στον Ντάμφρις και τον Ολλανδό μπακ να γράφει το 2-0 για τους νερατζούρι με όμορφο πλασέ.

Το γκολ αυτό έβαλε το ματς για... ύπνο, με την Ίντερ να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσει το αβαντάζ και να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, που της επιτρέπει να ελπίζει σε πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς του Champions League έχοντας πλεον μπροστά της τα δύο σπουδαία ραντεβού με την Μπαρτσελόνα.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Στάνεκ, Χάβελ (77' Χόλικ), Χέιντα, Πέρνιτσα, Γεμέλκα, Κάλβατς (76' Εντιαγέ), Μπούτσα, Μοσκέρα, Βλκάνοβα (85' Τσερμάκ), Σίκορα (72' Γίρκα), Χορί (72' Μπάσεϊ)

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (64' Ντ'Αμπρόζιο) Ντάμφρις, Μπαρέλα (73' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς (84' Ασλάνι), Μικίταριαν (73' Τσαλχάνογλου), Γκόζενς, Τζέκο, Κορέα (73' Μαρτίνες)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Βικτόρια Πλζεν - Ίντερ 0-2 (20' Τζέκο, 70' Ντάμφρις)

13/9 22:00 Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

04/10 19:45 Μπάγερν - Βικτόρια Πλζεν

04/10 22:00 Ίντερ - Μπαρτσελόνα

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ