LA LIGA

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Νέα γκέλα για τους μερένγκες

Ο Ζεράρ Μορένο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ του γκολ του κόντρα στην Ρεάλ για την La Liga
Ο Ζεράρ Μορένο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ του γκολ του κόντρα στην Ρεάλ για την La Liga AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Η Ρεάλ προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μαριάνο Ντίας όμως απέτυχε να φύγει με το τρίποντο από το 'Μαδριγάλ", με την Βιγιαρεάλ να την πληγώνει στο 76' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μορένο (VIDEO).

Το "Μαδριγάλ" αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά κάτι παραπάνω από αφιλόξενη έδρα για την Ρεάλ. Μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με σκορ 2-2 στις ισάριθμες προηγούμενες επισκέψεις τους εκεί, οι Μαδριλένοι έμειναν φέτος στο 1-1 απέναντι στην Βιγιαρεάλ για την 10η αγωνιστική της La Liga και έφτασαν στους πέντε χαμένους βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, καθώς κουβαλούσαν και τη συντριβή με 4-1 στο Μεστάγια από την Βαλένθια πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ρεάλ παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να μην μπορεί να υπολογίζει μεταξύ άλλων τους Ράμος, Καζεμίρο, Βαλβέρδε και Μπενζεμά, ωστόσο μόλις στο 2ο λεπτό κατάφερε να πανηγυρίσει, με τον Μαριάνο Ντίας να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρβαχάλ και να νικάει τον Ασένχο (οι παίκτες της Βιγιαρεάλ αδράνησαν καθώς ήταν στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ ο Βάθκεθ αλλά δεν ακούμπησε τη μπάλα και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το ματς ζητώντας από τον βοηθό να κατεβάσει το σημαιάκι).

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ντίας χρειάστηκε μόλις 105'' μετά από την έναρξη του αγώνα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στην αμέσως προηγούμενη φορά που είχε αρχίσει βασικός για την Ρεάλ σε επίσημο ματς, ήταν και πάλι κόντρα στην Βιγιαρεάλ και είχε σκοράρει μετά από 83'' αγώνα! Μάλιστα, ο Μαριάνο Ντίας έφτασε συνολικά τα 6 γκολ σε 7 επίσημα παιχνίδια που έχει φορέσει φανέλα βασικού στην Ρεάλ!

Η συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους μερένγκες να διαχειρίζονται εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα ρίχνοντας το ρυθμό και κρατώντας μακριά από την περιοχή του Κουρτουά όλους του κινδύνους, με μοναδική εξαίρεση την κεφαλιά του -αμαρκάριστου στην καρδιά της μαδριλένικης άμυνας- Παρέχο στο 23' που κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Το 1-0 ήταν δίκαιη απεικόνιση του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο και όσο κυλούσε το ματς, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και πίεση στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Στο 57' ο Μορένο έστειλε τη μπάλα άουτ με διαγώνιο πλασέ από εξαιρετική θέση και στο 70' είχε την ίδια κατάληξη το σουτ του Παρέχο από το ύψος του πέναλτι, με το κίτρινο υποβρύχιο να έχει ωστόσο πάρει τα ηνία (βοήθησαν και οι τρεις αλλαγές που έκανε ο Έμερι στο 61' που έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα του) και να επιβραβεύεται στο 76'.

Μετά από ωραία ενέργεια του Εστουπινάν και κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ ο Τσουκουέζε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κουρτουά και ο Μορένο το εκτέλεσε εύστοχα (έφτασε τα 12 γκολ από τον Ιούνιο και μετά στην La Liga, ένα περισσότερο από τον Μπενζεμά και δύο παραπάνω από τον Σουάρες) για να γράψει το 1-1.

Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων (καλύτερη η Βιγιαρεάλ και πολύ πιο επικίνδυνη για να κάνει την ολική ανατροπή) για να σφραγιστεί έτσι μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια της Ρεάλ να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Βιγιαρεάλ τα τελευταία χρόνια.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Γκασπάρ (89' Πένια), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (61' Εστουπινάν), Παρέχο, Ιμπόρα, Τριγκέρος (61' Πίνο), Μορένο, Μπάκα (61' Τσουκουέζε), Γκόμεθ (89' Κούμπο)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς, Βάθκεθ, Έντεργκααρντ (65' Ίσκο), Αζάρ (65' Βινίσιους), Ντιάς (85' Ασένσιο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Οσασούνα - Ουέσκα 1-1 (68' Γκαρσία / 5' Ραμίρες)

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Λεβάντε - Έλτσε 1-1 (12' Μελέρο / 64' Μορέντε)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (76' πεν. Μορένο / 2' Ραμόν Ντίας)

Σεβίλλη - Θέλτα (19:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (22:00)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Έιμπαρ - Χετάφε (15:00)

Κάντιθ - Ρεάλ Σοθιεδάδ (17:15)

Γρανάδα - Βαγιαδολίδ (19:30)

Αλαβές - Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Μπιλμπάο - Μπέτις (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ