LA LIGA

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Γκριεζμάν πάει να "κλέψει" τον τίτλο της Ατλέτικο

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Λιονέλ Μέσι γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βιγιαρεάλ για τη La Liga 2020-2021 στο "Θεράμικα", Βιγιαρεάλ | Κυριακή 25 Απριλίου 2021
Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Λιονέλ Μέσι γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βιγιαρεάλ για τη La Liga 2020-2021 στο "Θεράμικα", Βιγιαρεάλ | Κυριακή 25 Απριλίου 2021 © 2021 ALBERTO SAIZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Αντουάν Γκριεζμάν σημείωσε τα δύο γκολ της ανατροπής για την Μπαρτσελόνα, η οποία έφυγε με σπουδαίο "διπλό" από το Βιγιαρεάλ, πιάνοντας τη Ρεάλ στη 2η θέση και πλησιάζοντας την Ατλέτικο σε απόσταση 2 βαθμών.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν μετράει 10 γκολ σε 10 αγώνες με Μπαρτσελόνα και Γαλλία, ενώ έφτασε τα 4 σερί παιχνίδια που σκοράρει (6 γκολ). Αυτά τα τελευταία ίσως αποδειχθούν κομβικά στη μάχη τίτλου των "μπλαουγκράνα", που έφυγαν με νίκη 2-1 από το "Θεράμικα" της Βιγιαρεάλ χάρη στα γκολ του Γάλλου επιθετικού και έπιασαν τη Ρεάλ στη 2η θέση της La Liga (με αγώνα λιγότερο), έχοντας πλέον ως αντίπαλο την πρωτοπόρο Ατλέτικο (2 βαθμούς πάνω).

Ο αγώνας ήταν το πρώτο ταξίδι των Καταλανών στη Βαλενθανική Κοινότητα από τα 3 που θα κάνουν τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και το πιο επικίνδυνο. Το "κίτρινο υποβρύχιο" παλεύει για την 5η θέση και έδειξε τα "δόντια" του στα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Ο Ζεράρ Μορένο δύο φορές είχε τελική με καλές προϋποθέσεις, όμως οι Καταλανοί είχαν ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες, η μία εξ αυτών ανάγκασε τον Σέρχιο Ασένχο να κάνει την επέμβαση της χρονιάς σε κοντινό πλασέ του Φρένκι ντε Γιονγκ.

Το πρώτο γκολ τελικά ήρθε από τον Σάμι Τσουκουέζε, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζόρντι Άλμπα στο 26'. Δύο λεπτά αργότερα, μία φανταστική λόμπα του Γκριεζμάν έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον 30χρονο επιθετικό να φτάνει τα 10 γκολ στη La Liga και να ξεπερνάει την περσινή επίδοσή του. Λίγο αργότερα ήταν η ώρα της ανατροπής, ύστερα από τραγικό λάθος του Χουάν Φόιτ που έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκριεζμάν.

Ο Ρόναλντ Κούμαν αντικατέστησε τον εξαιρετικό Σερζίνιο Ντεστ στην ανάπαυλα για να βάλει τον πιο αμυντικογενή Σέρζι Ρομπέρτο, στο 3-1-4-2 που προτίμησε για τον αγώνα. Ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες είχαν λίγες καλές στιγμές, μέχρι να έρθει το 65ο λεπτό και το άσχημο μαρκάρισμα του Μανού Τριγκέρος στον Λιονέλ Μέσι, που επέφερε την αποβολή του. Η Μπαρτσελόνα είχε το πάνω χέρι πλέον κι αν ο Ντε Γιονγκ δεν έχανε ξανά μία τεράστια ευκαιρία, θα είχε "κλειδώσει" από νωρίς τη νίκη. Εν τέλει αυτή ήρθε και πλέον οι "μπλαουγκράνα" κοιτάζουν μόνο προς τα πάνω.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ (89' Γκασπάρ), Τόρες, Α. Μορένο (60' Εστουπινιάν), Τσουκουέζε (89' Πίνο), Καπού (77' Γκόμεθ), Παρέχο, Τριγκέρος, Ζ. Μορένο, Αλκάθερ (60' Κοκλέν)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Πικέ, Λενγκλέ, Μπουσκέτς (88' Αραούχο), Ντεστ (46' Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (64' Μορίμπα), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν (80' Ντεμπελέ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 24 Απριλίου

Έλτσε - Λεβάντε 1-0 (32' Μπογέ)

Βαγιαδολίδ - Κάντιθ 1-1 (14' Πλάνο - 64' Κάλα)

Βαλένθια - Αλαβές 1-1 (89' Γκαγιά - 84' Γκουιντέτι)

Ρεάλ - Μπέτις 0-0

Κυριακή 25 Απριλίου

Ουέσκα - Χετάφε 0-2 (20, 52' Ουνάλ)

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-2 (26' Τσουκουέζε - 28', 35' Γκριεζμάν)

Θέλτα - Οσασούνα (19:30)

Σεβίλλη - Γρανάδα (19:30)

Αθλέτικ - Ατλέτικο (22:00)

Δευτέρα 26 Απριλίου

Έιμπαρ - Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Alberto Saiz/Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ