CHAMPIONS LEAGUE

Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους 1-1: Το ιστορικό γκολ του Βλάχοβιτς δεν ήταν αρκετό

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στο "Θεράμικα", Βιγιαρεάλ | Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League 2021-2022 στο "Θεράμικα", Βιγιαρεάλ | Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 ALBERTO SAIZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς σκόραρε μόλις στα 32'', όμως ο Ντάνι Παρέχο ισοφάρισε για τη Βιγιαρεάλ κι έτσι η Γιουβέντους επιστρέφει στην Ιταλία με ένα εύθραυστο 1-1 για τη φάση των 16 του Champions League.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς σκόραρε έπειτα από 32 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του στο Champions League, όμως το γκολ - ρεκόρ του δεν ήταν αρκετό ώστε να δώσει τη νίκη στη Γιουβέντους μέσα στο "Θεράμικα". Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 2ο ημίχρονο, αποσπώντας μία δίκαιη ισοπαλία από τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16.

Το "κίτρινο υποβρύχιο" είχε και δοκάρι λίγα λεπτά έπειτα από το σοκ του 1ου λεπτού, ενώ ήταν πιο κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο, αν και δεν δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες.

Οι δύο ομάδες δίνουν νέο ραντεβού στο Τορίνο στις 16 Μαρτίου, όπου θα λύσουν τις διαφορές τους χωρίς να τους επηρεάζει το εκτός έδρας γκολ.

Ο Ουνάι Έμερι έβαλε τον Χιοβάνι λο Σέλσο πίσω απ' τον Αρνό Ντανζουμά, λόγω της απουσίας του Ζεράρ Μορένο, ενώ άφησε τον Σάμου Τσουκουέζε να κάνει κούρσες από δεξιά. Η Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κάλυψε το πρόβλημα στα στόπερ με τον Ντανίλο, παίζοντας 4-4-2 στην αρχή, με τον Άλβαρο Μοράτα δίπλα στον Βλάχοβιτς.

Ντανίλο και Βλάχοβιτς συνδυάστηκαν πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα για το 1-0, ωστόσο το επιθετικό πλάνο στη συνέχεια δεν λειτούργησε ιδανικά. Ο Χουάν Κουαδράδο και ο Μοράτα πάτησαν δύο φορές στην αντίπαλη περιοχή και δοκίμασαν τα πόδια τους, όμως πιο επικίνδυνοι ήταν οι γηπεδούχοι.

Λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Λο Σέλσο είχε δοκάρι, ενώ στο 16' ο Ντανζουμά με ένα τακουνάκι απείλησε να νικήσει τον Βόιτσιεχ Σέσνι. Το passing game της Βιγιαρεάλ προβλημάτισε την άμυνα των φιλοξενουμένων, έστω κι αν δεν δημιουργήθηκαν άλλες μεγάλες ευκαιρίες.

Στην ανάπαυλα, ο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον Λεονάρντο Μπονούτσι, που δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί 90λεπτο. Η έξοδος του Άλεξ Σάντρο μετέτρεψε τη διάταξη σε 3-5-2 και η Γιουβέντους ήταν πιο κυριαρχική σε σχέση με την εκκίνηση του 1ου μέρους, αν και δεν βρήκε ξανά γρήγορο γκολ.

Ένα μακρινό σουτ του Χουάν Κουαδράδο πέρασε πολύ άουτ και στη συνέχεια άρχισε να ανεβάζει στροφές το "κίτρινο υποβρύχιο". Η μπάλα έφτανε πιο εύκολα έξω από τη γεμάτη Ιταλούς περιοχή της Γιουβέντους, μέχρι το 66ο λεπτό, όταν ένα πανέξυπνο σήκωμα του Ετιέν Καπού βρήκε τον ξεχασμένο Ντάνι Παρέχο στο ύψος του πέναλτι κι αυτός ισοφάρισε σε 1-1.

Τα μέτρα που είχε δώσει η Γιουβέντους στους γηπεδούχους δεν κατάφερε να τα ξαναπάρει πίσω έπειτα από την ισοφάριση. Οι αλλαγές του Έμερι "φρέσκαραν" τα πνευμόνια της ισπανικής ομάδας, που διατηρήθηκε μπροστά. Παρ' όλα αυτά, ένα σουτ του Βλάχοβιτς στο 85' ανάγκασε τον Χερόνιμο Ρούλι να προβεί σε μία διπλή επέμβαση.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο οποίος έληξε δυσάρεστα για τη Γιουβέντους, αφού έχασε τον Γουέστον Μακένι με τραυματισμό. Η διαθεσιμότητα του Αμερικανού μέσου για το δεύτερο αγώνα σε τρεις εβδομάδες είναι άγνωστη.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (79' Εστουπινιάν), Τσουκουέζε (90' Πίνο), Καπού, Παρέχο, Μορένο (79' Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Ντανζουμά (90' Ντιά)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντε Σίλιο (87' Πελεγκρίνι), Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο (46' Μπονούτσι), Κουαδράδο, Λοκατέλι (71' Αρτούρ), Ραμπιό, Μακένι (81' Ζακάρια), Βλάχοβιτς, Μοράτα

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ