SERIE A

Βερόνα - Μίλαν 1-3: Άλωσε το Μπεντεγκόντι και αγγίζει το σκουντέτο

Ο Σάντρο Τονάλι πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Κάλιαρι | 30 Αυγούστου 2021
Ο Σάντρο Τονάλι πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Κάλιαρι | 30 Αυγούστου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η εντυπωσιακή πορεία της Μίλαν (αήττητη εδώ και 14 ματς) δεν σταμάτησε ούτε στο Μπεντεγκόντι, με την ομάδα του Πιόλι να επικρατεί 3-1 της Βερόνα με ανατροπή και να ανεβαίνει στην κορυφή, με +2 από την Ίντερ δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πρώτο σκουντέτο μετά από το 2011 αρχίζει να αχνοφαίνεται για την Μίλαν από το βράδυ της Κυριακής (8/5). Η Βερόνα του Ίγκορ Τούντορ μόνο εύκολη λεία δεν ήταν και προέβαλε μάλιστα σθεναρή αντίσταση απέναντι στους επίδοξους πρωταθλητές, όμως το σύνολο του Στέφανο Πιόλι τα κατάφερε και πάλι.

Έκανε την ανατροπή για να επιβληθεί με 3-1 και να προκαλέσει ντελίριο στους χιλιάδες οπαδούς της που έκαναν κατάληψη στις εξέδρες του Μπεντεγκόντι, πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της, επέκτεινε σε 14 ματς το αήττητο σερί της στην Serie A (9 νίκες - 5 ισοπαλίες) και χρειάζεται πλέον τέσσερις βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να κόψει πρώτη το νήμα και να πάρει το στέμμα από την Ίντερ.

Ενδεικτικό μάλιστα της αξιοθαύμαστης παρουσίας τους φέτος, είναι το γεγονός πως οι ροσονέρι έφτασαν στους 80 βαθμούς, συγκομιδή που είχαν τελευταία φορά τη σεζόν 2011-12 μετά από 38 παιχνίδια.

Το ματς

Αν και το ματς είχε πολύ μεγάλη κρισιμότητα και βαθμολογική σημασία για την Μίλαν, το πρώτο μέρος στο Μπεντεγκόντι ήταν άκρως συναρπαστικο, με τις δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλή ένταση και να βρίσκουν αμφότερες από μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο 20λεπτο τούς βρήκε να κυριαρχούν, για να έχουν δύο ευκαιρίες για γκολ με τους Κρούνιτς (η κεφαλιά του στο 14' αποκρούστηκε από τον Μοντιπό) και Καλάμπρια (το σουτ του στο 19' αποκρούστηκε με τα πόδια από τον κίπερ των γηπεδούχων) και να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Τονάλι αλλά το γκολ να μη μετράει μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR για οφσάιντ.

Η συνέχεια βρήκε τους Καπράρι (23') και Σιμεόνε (25') να απειλούν για λογαριασμό της Βερόνα, για να έρθει η φάση του 38ου λεπτού, όπου οι τζαλομπλού βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και έβαλαν φωτιά στην αναμέτρηση. Ήταν η στιγμή που ο Καπράρι πέρασε κάθετη πάσα στον Λάζοβιτς και εκείνος έβγαλε τη γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, με τον Φαραόνι να κάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει τον Μενιάν (1-0).

Ωστόσο, λίγο πριν από οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη (καλύτερη η Μίλαν στο πρώτο μέρος), με τους ροσονέρι να ισοφαρίζουν και να απογειώνουν τους 15.000 οπαδούς τους που ταξίδεψαν στην Βερόνα. Ο Λεάο έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα αριστερά γυρίζοντας τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και εκεί την βρήκε ο Τονάλι, για να την προωθήσει στα δίχτυα και να γράψει το 1-1.

Οι δύο αυτοί παίκτες, με τους ίδιους ακριβώς ρόλους, ήταν πρωταγωνιστές και στην πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος που είχε πανομοιότυπη κατάληξη. Ο Λεάο πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και έκανε μία ταχύτατη κούρσα, για να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Τονάλι που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σκοράρει το δεύτερο γκολ του στο Μπεντεγκόντι, αυτό της ανατροπής, ανήμερα των 22ων γενεθλίων του.

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους Μιλανέζους που διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα κρατώντας μακριά από την εστία του Μενιάν τους παίκτες της Βερόνα μέχρι το 70', με τους γηπεδούχους να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια όταν το ματς μπήκε στην τελική ευθεία αλλά να... μένει στη μέση.

Και αυτό γιατί το μαγικό ραβδί του Πιόλι δούλεψε και πάλι, με τον Φλορέντσι να περνάει αλλαγή στο 84ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα να ρίχνει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, παίζοντας το 1-2 με τον Μεσίας και νικώντας τον Μοντιπό με άπιαστο διαγώνιο δεξί σουτ για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ της Μίλαν.

ΒΕΡΟΝΑ: Μοντιπό, Ταμέζε, Καζάλε (66' Χονγκλά), Τσεκερίνι (79' Σούταλο), Φαραόνι (66' Ντεπάολι), Ίλιτς, Λάζοβιτς, Γκιούντερ, Μπαράκ, Καπράρι, Σιμεόνε (72' Λαζάνια)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (84' Φλορέντσι), Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Σαλεμάκερς (63' Μεσίας), Κρούνιτς (68' Μπενασέρ), Λεάο (84' Ιμπραχίμοβιτς), Ζιρού (62' Ρέμπιτς)

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Έμπολι 4-2

Τζένοα - Γιουβέντους 2-1

Τορίνο - Νάπολι 0-1

Σασουόλο - Ουντινέζε 1-1

Λάτσιο - Σαμπντόρια 2-0

Σπέτσια - Αταλάντα 1-3

Βενέτσια - Μπολόνια 4-3

Σαλερνιτάνα - Κάλιαρι 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ