STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Λαμία 1-2: Μπεχαράνο και Μανούσος έδωσαν προβάδισμα παραμονής στους Φθιωτούς

Ο Μπεχαράνο πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βέροια
Ο Μπεχαράνο πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βέροια EUROKINISSI

Η Λαμία πανηγύρισε στην έδρα της Βέροιας, επικρατώντας 2-1 χάρη στα γκολ των Μπεχαράνο 7' και Μανούσου 82', με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Πασά στο 78'. Οι παίκτες του Φέστα ήταν αποτελεσματικοί, βρήκαν δίχτυα στις λίγες φάσεις που δημιούργησαν και σταμάτησαν τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Η Λαμία νίκησε 2-1 τη Βέροια στην Ημαθία και πήρε το προβάδισμα για την παραμονή στη Super League Interwetten στους αγώνες μπαράζ, ενόψει της ρεβάνς που ακολουθεί σε μια εβδομάδα στο Αθανάσιος Διάκος. Οι παίκτες του Τζανλούκα Φέστα ήταν αποτελεσματικοί και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν, χάρη στα γκολ των Μπεχαράνο στο 7' και Μανούσου στο 82'. Ο Πασάς ισοφάρισε προσωρινά στο 78ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με πλάτη νωρίς στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγούσαν το σκορ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο μέρος. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι κατά κύριο λόγο ήταν πίσω από την μπάλα και απειλούσαν με στατικές φάσεις, τις οποίες και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

Η Λαμία πήρε κεφάλι στο σκορ στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο έβδομο λεπτό. Ο Ταϊρόν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μπεχαράνο με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα.

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και έχασε καλές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το κατάφερε προσωρινά με τον Πασά στο 78'. Ο Γιακουμάκης τσίμπησε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Σαράνοφ τον πρόλαβε. Δεν έκανε το ίδιο με τον αρχισκόρερ της Super League 2, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Η Λαμία έδειξε σφυγμό και τέσσερα λεπτά μετά ανέκτησε το προβάδισμά της με τον Μανούσο. Σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Καραμάνος τροφοδότησε τον Μανούσο με ωραία κάθετη μπαλιά και αυτός με δυνατό σουτ, εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 2-1.

Στο φινάλε οι γηπεδούχοι είχαν τις τελικές του για το 2-2 ανεπιτυχώς και έτσι θα πάνε με την πλάτη στον τοίχο την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της Λαμίας.

Πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο μέρος η Λαμία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν την μπάλα στα πόδια τους. Η Βέροια απείλησε μόλις στο τρίτο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Φοφανά, έπειτα από σέντρα του Μπουκουβάλα δεν απείλησε τον Σαράνοφ. Το γρήγορο γκολ που σημείωσε η Λαμία βόλεψε τους Φθιωτούς να αφήσουν την μπάλα στη Βέροια και να περιμένουν πίσω από την μπάλα.

Η Λαμία βρήκε το γκολ στην πρώτη της τελική και η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 20ο λεπτό. Ο Κάτσε τροφοδότησε τον Μούργο μέσα στην περιοχή και αυτός με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ. Τρία λεπτά μετά ο Μπεχαράνο απείλησε με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο αυτή κατέληξε λίγο άουτ.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η Βέροια πήρε τα ηνία την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 40ο λεπτό ο Πασάς πέφτοντας είδε την κίνηση του Πεταυράκη, ο οποίος έμπαινε από τα δεξιά στην περιοχή του Σαράνοφ. Ο ακραίος αμυντικός έκανε το σουτ, όμως αρχικά ο Ορτέγκα και στη συνέχεια ο Σαράνοφ τον σταμάτησαν.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο πρώτο μέρος. Ο Γιακουμάκης από πολύ πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Σαράνοφ. Στη συνέχεια έκανε το γύρισμα, όμως το σουτ του Μπουκουβάλα κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα και στη συνέχεια το σουτ του Μούργου πέρασε άουτ.

Η Λαμία απάντησε άμεσα στο γκολ του Πασά και πήρε το πλεονέκτημα για τη ρεβάνς

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 48' ο Μπουκουβάλας έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Φοφανά (όπως ξεκίνησε και στο πρώτο μέρος), αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία με το κεφάλι του, παρόλο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Πεταυράκης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή θέση, με τον Σαράνοφ να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως οι προσπάθειες των Πασά στο 54' και Μούργου στο 57' κατέληξαν σε κόρνερ από παρέμβαση αμυνόμενων της Λαμίας.

Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 64' με τον Τζανετόπουλο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ορτέγκα, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

Η Λαμία απείλησε και με νέα στατική φάση, με δοκάρι του Λάζαρ Ρόμανιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκέντσογλου όμως ο Σέρβος μεσοεπιθετικός υποδείχθηκε οφσάιντ, σε μια οριακή φάση.

Μετά τα δύο γκολ που επιτεύχθηκαν και από τις δύο ομάδες στο 78' και το 82', η Βέροια έψαξε εκ νέου το γκολ της ισοφάρισης και είχε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Μάλιστα δημιούργησε τέσσερις τελικές στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, όμως το σουτ του Γιακουμάκη, αποκρούστηκε από τον Σαράνοφ. Δύο τελικές προσπάθειες των Οικονόμου (90+3') και Μπουκουβάλα (90+5'), πέρασαν άουτ, δίχως να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Μάλιστα στην τελευταία φάση, ο Πασάς παραλίγο να στεφθεί σκόρερ από σπόντα. Ένας αμυνόμενος της Λαμίας προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, ωστόσο την έστειλε πάνω στον Πασά και από την προβολή του κατέληξε λίγο άουτ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Βέροια Λαμία 1-2

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Σκόρερ: Πασάς 80' / Μπεχαράνο 7', Μανούσος 82'

Κίτρινες κάρτες: 50' Δημόπουλος / 13' Τζανδάρης

Κόκκινες κάρτες: -

Βέροια: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Δημόπουλος, Μαραγκός, Πεταυράκης, Κάτσε (81' Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77' Μπλέτσας), Μούργος (81' Καπνίδης), Φοφανά (59' Κουάτενγκ), Γιακουμάκης, Πασάς.

Λαμία: Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57' Νούνιες), Μανούσος (88' Προβυδάκης), Ταϊρόν (46' Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο (70' Γκέντσογλου).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΕΡΟΙΑ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ