ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βέρμπιτς και Σπόραρ για το χαμένο περσινό πρωτάθλημα: "Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό"

Οι Βέρμπιτς και Σπόραρ
Οι Βέρμπιτς και Σπόραρ EUROKINISSI SPORTS

Οι δηλώσεις των δύο Σλοβένων του Παναθηναϊκού, Βέρμπιτς και Σπόραρ, στον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας "24ur.com", Γιάκομπ Μπάτιτς, που ταξίδεψε στην Αθήνα για ειδικό αφιέρωμα, ο μεγάλος πόθος με το "τριφύλλι" που δεν ολοκληρώθηκε πέρσι και η πρόκριση στο Euro 2024.

Η νέα εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά επί του Πανσερραϊκού με 5-0, είχε σλοβενικές "υπογραφές", καθώς και οι τρεις διεθνείς Σλοβένοι του "τριφυλλιού" άφησαν το σημάδι τους:

Ο Αντράζ Σπόραρ σκόραρε δύο φορές -σημειώνοντας στο 45ο δευτερόλεπτο το πιο γρήγορο γκολ της καριέρας του- και είχε και μία ασίστ, ο Τσέριν πέτυχε το 4-0 απ’ την ασίστ του "Σπόκι" κι ο Βέρμπιτς είχε δύο οβίδες στο οριζόντιο δοκάρι σε διάστημα 90 δευτερολέπτων συν την τελική πάσα προς τον Σπόραρ στη φάση που κέρδισε το πέναλτι στο 42’.

Καλύτερη βραδιά για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να κάνει αφιέρωμα για τους συμπατριώτες του δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Σλοβένος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας "24ur.com", Γιάκομπ Μπάτιτς, ο οποίος περίμενε τους διεθνείς άσους του Παναθηναϊκού έξω απ’ τα αποδυτήρια της Λεωφόρου, για να του μιλήσουν για την εφετινή, δεύτερη σεζόν τους στην Ελλάδα, τον μεγάλο πόθο τους με το "τριφύλλι", αλλά και τον στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024 με την εθνική Σλοβενίας.

"Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Νόμιζα ότι η μπάλα πέρασε μέσα από τη γραμμή με το φάουλ, αλλά προφανώς δεν συνέβη αυτό. Ήμουν πραγματικά άτυχος, αλλά είμαι χαρούμενος με τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που ο Σποράρ έβαλε δύο γκολ. Μετά σκόραρε κι ο Άνταμ, μόνο εγώ έλειπα", σχολίασε χαμογελώντας ο Βέρμπιτς μετά το ματς παρά τη δική του ατυχία.

"Είναι κρίμα, δεδομένης της απόδοσής του, άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Είχε δύο τρομερά σουτ στο δοκάρι, απλώς του έλειψε λίγη τύχη", συμπλήρωσε απ’ την πλευρά του ο Σποράρ, επαινώντας τον άτυχο συμπατριώτη του.

Για να επιστρέψει ο λόγος στον Βέρμπιτς και το πολύ θερμό χειροκρότημα της εξέδρας τη στιγμή που έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος: "Έμεινα λίγο έκπληκτος. Σημαίνει πολλά για μένα που οι φίλαθλοι με χειροκρότησαν. Είναι ωραίο να παίζεις σε έναν σύλλογο με τέτοια ιστορία και οπαδούς όπως ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι αν παίζουμε απέναντι σε λιγότερο ελκυστικούς αντιπάλους, το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο".

Ο Βέρμπιτς μίλησε στη συνέχεια για τον τρόπο που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, λέγοντας μία ατάκα που πιθανότατα αποτελεί και το "μοτό" του φετινού "τριφυλλιού".

"Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν μας σκότωσε αυτό που έγινε πέρσι. Έχουμε ακόμα περισσότερο κίνητρο να επιστρέψουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Όταν είσαι στην πρώτη θέση για 10 ή 11 μήνες, όπως ήμασταν πέρσι, και τελικά χάνεις το πρωτάθλημα, είναι τεράστια απογοήτευση. Γι' αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε φέτος".

Για να συμπληρώσει απ’ την πλευρά του ο Σπόραρ: "Πέρσι ξεκινήσαμε ακόμα καλύτερα, αλλά στο τέλος χάσαμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, οπότε δεν θα ήθελα να το συζητήσω. Αν παίξουμε όπως κάναμε απόψε (σ.σ. Κυριακή, 29/10) έχουμε μια καλή ευκαιρία".

"Ο Ιωαννίδης έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του"

Ο 29χρονος φορ με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 309 λεπτά συμμετοχής ως τώρα στο πρωτάθλημα, μίλησε και για τον υψηλό ανταγωνισμό στην "πράσινη" ενδεκάδα, ενώ αποθέωσε τον Φώτη Ιωαννίδη:"Ο Ιωαννίδης είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ο ανταγωνισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Θα ήταν περίεργο να μην υπήρχε ανταγωνισμός σε μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό".

Και πρόσθεσε για τη διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, όπου παίζει με έναν φορ, εν αντιθέσει με την εθνική Σλοβενίας, όπου έχει στο πλευρό του τον Μπένιαμιν Σέσκο σε καθαρό 4-4-2.

"Όταν νιώθεις καλά στο γήπεδο και έχεις αυτοπεποίθηση, το σύστημα δεν έχει καν σημασία. Ευτυχώς, παίζω σε δύο καλές ομάδες, οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ. Αλλά φυσικά είναι πιο εύκολο αν έχεις άλλον έναν επιθετικό δίπλα σου".

Ο Σπόραρ μίλησε επίσης, και για τον στόχο που έχει μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική Σλοβενίας. "Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες στον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών ματς, αλλά η εθνική ομάδα είναι πάντα κάπου στο μυαλό μας.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Η Σλοβενία δεν έχει παίξει στο Euro για 24 χρόνια", ενώ ο Βέρμπιτς συμπλήρωσε:

"Αυτές οι 8 ή 9 μέρες που είμαστε στην εθνική ομάδα περνούν πάντα πολύ γρήγορα γιατί περνάμε πολύ καλά. Είχαμε καλό κλίμα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος με τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα.

Ανυπομονούμε για τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά πριν από αυτό όλοι έχουμε ακόμη υποχρεώσεις του συλλόγου, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσουμε με τη μέγιστη συγκέντρωση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ