ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Ωριμότητα για να μη μας 'σκοτώσει' η Σάλκε"

Βεργέτης: "Ωριμότητα για να μη μας 'σκοτώσει' η Σάλκε"

Τόλμη αλλά με ωριμότητα θέλει ο Στάικος Βεργέτης ενόψει του αγώνα με τη Σάλκε. Για όνειρο και εμπειρία ζωής έκαναν λόγο οι Γιάννου, Κουρμπέλης (pisc/vid)

H ερώτηση του Sport24.gr στον Στάικο Βεργέτη, ενόψει του αγώνα με την Σάλκε (1/10, 20:00) τον γύρισε ένα χρόνο πίσω στο ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Ο Αστέρας στάθηκε καλά, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά ηττήθηκε με 5-1. Τι τον δίδαξε εκείνο το ματς, το οποίο πρέπει να εφαρμόσει αύριο η ομάδα του;

Αποστολή στο Γκελζενκίρχεν: Θοδωρής Κουνάδης

"Στο Λονδίνο οι παίκτες έγιναν μέσα στο παιχνίδι λίγο περισσότερο τολμηροί από όσο έπρεπε. Χρειάζεται τόλμη αύριο αλλά πάνω από όλα ωριμότητα γιατί ομάδες όπως η Σάλκε μπορούν να 'σκοτώσουν' ανά πάσα στιγμή. Όπως έγινε πέρσι με την Τότεναμ", μας απάντησε ο Έλληνας τεχνικός, δίνοντας το στίγμα για τη "μάχη" της Veltins-Arena.

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το ματς: Είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει άλλη δομή. Αν βγεις ψηλά και αφήσεις χώρους, μία τέτοια ομάδα μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά και στην συνέχεια να εκμεταλλευτούμε επιθετικά μία από τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε.

Για το αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του Αστέρα: ''Δεν θέλω να τους συγκρίνω με την Τότεναμ. Είναι δύο πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, δύο ομάδες υψηλών θέσεων και σαφώς πιο ανώτερα από τις δικές μας. Είναι και οι δύο αγώνες, δύο πολύ καλές σελίδες στην ιστορία του Αστέρα.''

Για το αν νιώθει πίεση πριν από ευρωπαϊκά ματς: ' 'Σε όλους τους αγώνες η πίεση και το άγχος είναι ίδια. Γιατί είναι ίδια η δουλειά που πρέπει να γίνει. Να αναλύσουμε τον αντίπαλο, να φτιάξουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά που θα το υπηρετήσουν. Και μετά να δούμε στον αγώνα αν αυτά απέδωσαν.''

Για το φορμάρισμα τη Σάλκε: ''Σίγουρα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας με αυτό. Αλλά οι ατυχίες και οι αδυναμίες που έφεραν τις απώλειες στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν όταν υπάρχουν οι αγώνες. Εγώ προσωπικά δένομαι με κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη και ελπίζω να πάρει το πρωτάθλημα. Πρώτα κοιτάω σε κάθε αντίπαλο τα δυνατά του σημεία και μετά τις αδυναμίες. Η Σάλκε έχει φοβερά δυνατά σημεία, έχουμε εστιάσει σε αυτά και έχουμε δώσει κατευθύνσεις και θα δούμε αν ο Αστέρας μας μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να αντιπαραβάλει τα δικά του.''

Δημήτρης Κουρμπέλης: "Αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα. Το λέω με βάση τη δυναμική του αντιπάλου, σε σχέση με τον αγώνα με την Τότεναμ. Είναι, λοιπόν, πιο σημαντικό από εκείνο. Η Σάλκε είναι πολύ μεγάλη ομάδα, επιπέδου Champions League. Χαιρόμαστε τέτοια παιχνίδια, θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Υπάρχει από όλους μας πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Δεν παίζουμε κάθε μέρα τέτοια παιχνίδια. Είναι εμπειρία ζωής".

Για τη μορφή της αναμέτρησης: "Μόνο με ομαδική δουλειά μπορούμε να πάρουμε κάτι. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και θα πάμε να τις δείξουμε. Μπορεί να μας φανεί περίεργο αλλά ένα γήπεδο με κόσμο. Αλλιώς έχουμε συνηθίσει. Μακάρι να ήταν πάντα έτσι".

Απόστολος Γιάννου: "Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Σάλκε. Θα το ευχαριστηθούμε, θα τα δώσουμε όλα και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται", ήταν τα πρώτα λόγια του.

Για τα σχόλια του προπονητή της Σάλκε για τον ίδιο: "Είναι πολύ θετικό να ακούγονται τέτοια σχόλια. Αλλά η ομάδα δεν είναι ένας παίκτης, είναι έντεκα. Ολοι μαζί έχουμε κάνει ό,τι έχουμε κάνει".

Για τον αγώνα: "Είναι γιορτή για εμάς. Ενα όνειρο που είχαμε από μικροί. Το επίπεδο της Σάλκε είναι μεγαλύτερο από το ελληνικό, αλλά και ο δίκος μας στόχος αυτός είναι. Να πάμε παραπάνω. Και οι πιο έμπειροι παίκτες αυτό μάς λένε, να το ευχαριστηθούμε. Αυτό, λοιπόν, θα κάνουμε".

Για τη μετάβαση από Ελλάδα σε Ευρώπη: "Γίνεται αυτόματα. Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο με κόσμο και τέλειο αγωνιστικό χώρο. Είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, αλλά δεν θα παίξουμε μόνο για να παίξουμε. Θέλουμε να πάρουμε κάτι καλό για την ομάδα μας".

Αν υπήρξε επικοινωνία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: "Οχι, πρόσφατα δεν μιλήσαμε. Αλλά μάς έχει πει τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Εμείς θα πάμε να το χτυπήσουμε το ματς".

Για το αν βοηθάει ψυχολογικά και η νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ: "Οταν οι ελληνικές ομάδες έχουν τέτοια αποτελέσματα στην Ευρώπη, είναι πολύ θετικό. Ισως αυτά τα παιχνίδια να είναι και πιο εύκολα, γιατί οι ομάδες δεν κλείνονται. Πάμε, λοιπόν κι εμείς να παίξουμε το παιχνίδι".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ