FIFA

Βενγκέρ: "Το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά με τη νέα γενιά"

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σουόνσι για την Premier League 2011-2012 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011
Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σουόνσι για την Premier League 2011-2012 στο "Έμιρεϊτς", Λονδίνο | Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 © 2011 SANG TAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Αρσέν Βενγκέρ εντοπίζει την αιτία της πρόθεσης της FIFA για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια στα "θέλω" της νέας γενιάς και των ποδοσφαιριστών και όχι στα χρήματα από τα τηλεοπτικά και εμπορικά έσοδα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν σταματάει την προώθηση της ιδέας περί διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και μίλησε ακόμα μία φορά για τους λόγους που η FIFA προωθεί κάτι τέτοιο.

Ο υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας μίλησε και την Πέμπτη γι' αυτό το σχέδιο και αρνήθηκε ότι οφείλεται στην πρόθεση της FIFA να αυξήσει τα έσοδά της.

"Δεν έχει να κάνει με λεφτά, αλλά με το να έχουμε περισσότερες σημαντικές διοργανώσεις. Με το να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε χώρες που δεν είχαν τη δυνατότητα να προκριθούν ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Με το να βελτιώσουμε την ποιότητα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας δρόμος προς αυτό, διότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να μάθεις από κορυφαίες ομάδες, να αποκτήσεις καλύτερη οργάνωση και να είσαι πιο σύγχρονος".

Εξήγησε ότι μία τέτοια ιδέα θα κάνει καλό σε παίκτες και ομάδες που για κάποιο λόγο χάνουν τη διοργάνωση που αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ανά τετραετία: "Πιστεύω ότι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται σε μεγάλα παιχνίδια. Αυτό που δεν θέλουν είναι να αγωνίζονται σε μικρά παιχνίδια. Οι μεγάλες διοργανώσεις είναι αυτές στις οποίες θέλουν να συμμετέχουν όλοι. Αν ας πω τώρα να γίνετε παγκόσμιος πρωταθλητής έστω και για 10 λεπτά θα πείτε 'ναι'. Θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες, αφού αν τώρα μια ομάδα δεν προκριθεί, θα πρέπει να περιμένει οκτώ χρόνια (σ.σ. εννοεί από την προηγούμενη συμμετοχή). Αν ένας παίκτης τραυματιστεί, δεν θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο για οκτώ χρόνια".

Τέλος, πρόσθεσε πως το σχέδιο αποσκοπεί στην τέρψη της νέας γενιάς, η οποία δεν διαθέτει την υπομονή να περιμένει κάθε τέσσερα χρόνια για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά: "Είναι μία αναθεώρηση στο πώς βλέπουμε τα πράγματα, όμως η αντίληψη του χρόνου έχει αλλάξει και η νεαρότερη γενιά θέλει να διασκεδάσει πολύ περισσότερο".

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ