NATIONS LEAGUE

Βέλγιο - Γαλλία 2-3: Οι μπλε στον τελικό του Nations League με καταπληκτική ανατροπή

Οι Τεό Ερναντέζ και Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζουν τη νίκη της Γαλλίας επί του Βελγίου στον ημιτελικό του Nations League | 7 Οκτωβρίου 2021
Οι Τεό Ερναντέζ και Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζουν τη νίκη της Γαλλίας επί του Βελγίου στον ημιτελικό του Nations League | 7 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP AP IMAGES

Το Βέλγιο προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Γαλλία έκανε ασύλληπτη ανατροπή στο δεύτερο και με τους Μπενζεμά, Εμπαπέ και Τεό Ερναντέζ έκανε το 3-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Nations Legue όπου θα συναντήσει την Κυριακή (10/10, 21:45, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE SPORT24) την Ισπανία.

Σε ένα φανταστικό ματς που είχε πέντε γκολ, πολλές φάσεις, σούπερ ανατροπή και απίστευτη αγωνία μέχρι το φινάλε, η Γαλλία επιβλήθηκε 3-2 του Βελγίου στον δεύτερο ημιτελικό του Nations League που έγινε στο Τορίνο και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (10/10, 21:45, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE SPORT24) όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (μία ημέρα νωρίτερα το Βέλγιο θα παίξει με την Ιταλία στον μικρό τελικό).

Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο όπου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Καράσκο και Λουκάκου, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι μπλε έπαιξαν ως πραγματικοί παγκόσμιοι πρωταθλητές και με τρία γκολ, από τους Μπενζεμά, Εμπαπέ (πέναλτι) και Τεό Ερναντέζ (στο 90') έκαναν αδιανόητη ανατροπή απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς

Με μία πολύ μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά ζέσταναν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Allianz Stadium" Βέλγιο και Γαλλία στον δεύτερο ημιτελικό του Nations League. O Λουκάκου έκανε ένα εντυπωσιακό σπριντ από τα δεξιά και έφερε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει το σουτ αλλά τον Λιορίς να αποκρούει σωτήρια με το αριστερό χέρι σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Γαλλία επιχείρησε να απαντήσει με τον Παβάρ και ήταν ο Κουρτουά εκείνος που προχώρησε σε θετική επέμβαση, με τη συνέχεια να βρίσκει τις δύο ομάδες να παίρνουν μέρος σε ένα ματς με αρκετά γρήγορο ρυθμό και ωραίους συνδυασμούς αλλά να αδυνατούν να φτιάξουν καθαρές ευκαιρίες.

Οι δύο τερματοφύλακες έδειχναν στα πρώτα 35 λεπτά να μην έχουν μπόλικ δουλειά, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο μέχρι την ανάπαυλα το ματς πήρε ξανά φωτιά, με το Βέλγιο να μεταφέρει τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ και να υποχρεώνει τον Λιορίς να μαζέψει δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του χάρη στην ποιότητα των παικτών του.

Η αρχή έγινε στο 37', με τον Καράσκο να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και να επιχειρεί το συρτό δεξί σουτ, με τη μπάλα να περνάει κάτω από πόδια των Παβάρ και Βαράν και να καταλήγει στη δεξιά γωνία την ώρα που ο κίπερ της Τότεναμ έμεινε ακινητοποιημένος (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι κόκκινοι διάβολοι πανηγύρισαν το 2-0 με ένα αριστουργηματικό γκολ σε έμπνευση και εκτέλεση. Κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε, ο Λουκακού έχοντας πλάτη προς την εστία άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, για να μπει στην περιοχή από τα δεξιά και με άπιαστο σουτ να στείλει τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Λιορίς (2-0).

Το σκορ αυτό φαίνεται πως καθησύχασε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και αυτό αποδείχτηκε μοιραίο λάθος, με την Γαλλία να μπαίνει αποφασισμένη για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και την πετυχαίνει, έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Οι μπλε ήταν αρκετά απειλητικοί μέχρι το 60' όπου έστειλαν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές τους όμως οι κόκκινοι διάβολοι δεν πήραν το μάθημά τους, συνέχισαν να παίζουν νωχελικά και να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και τιμωρήθηκαν άμεσα, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να τους βάζουν στα δίχτυα από το 60ο μέχρι το 70ο λεπτό, διάστημα στο οποίο το ματς επανήλθε σε ισορροπία.

Στο 62' οι Γάλλοι μείωσαν σε 2-1, με τον Εμπαπέ να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του στα όριο της μεγάλης περιοχής και να τροφοδοτεί τον Μπενζεμά, με τον φορ της Ρεάλ Μαδρίτης να γυρίζει υπέροχα το σώμα του και με αριστερό σουτ να νικάει τον συμπαίκτη του στους μερένγκες, Κουρτουά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γκριεζμάν ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Τίλεμανς, ο διαιτητής πήγε να δει τη φάση στο μόνιτορ μετά από παρότρυνση του VAR και έδειξε την άσπρη βούλα (ο μέσος της Λέστερ είχε βρει από πίσω με το πόδι τον μεσοεπιθετικό της Ατλέτικο) και ο Εμπαπέ με ασύλληπτη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 2-2 στο 69'.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε αγριότερη ομορφιά και ακόμα πιο φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν φουλ επιθετικά και να ψάχνουν το τρίτο γκολ και τους δύο γκολκίπερ να έχουν τρομερή δουλειά, όντας οι φύλακες-άγγελοι των ομάδων τους.

Κάπως έτσι, το ματς έγινε συγκλονιστικό στο φινάλε, με τις μεγάλες φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Λουκακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 87' όμως δεν πανηγύρισε το γκολ για πολύ καθώς μέσω VAR υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με την Γαλλία να έχει δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά στο 90' και να βρίσκει το λυτρωτικό γκολ στο ίδιο λεπτό!

Ήρωας για την ομάδα του Ντεσάμπ ο Τεό Ερναντέζ, που με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της βελγικής εστίας, με τον Κουρτουά να βρίσκει τη μπάλα με τα χέρια του αλλά να μην καταφέρνει να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα (2-3).

Μαζί και τον αποκλεισμό του Βελγίου από τον μεγάλο τελικό του Σαν Σίρο, με την Γαλλία να πληγώνει ξανά τους κόκκινους διαβόλους μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και να ετοιμάζει πλέον βαλίτσες για Μιλάνο όπου θα διεκδικήσει το βράδυ της Κυριακής, απέναντι στην Ισπανία, το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Καστάνιε (92' Μπατσουαγί), Βιτσέλ, Τίλεμανς (70' Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (74' Τροσάρ)

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λικά Ερναντέζ, Παβάρ (92' Ντουμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75' Τσουαμενί), Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (96' Βερτού), Γκριεζμάν, Εμπαπέ

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ