ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βελάνας: Οδηγεί τη Μπρέντα στα playoffs και έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων από την Ελλάδα

Ο Βελάνας κατά την παρουσίαση του από την Μπρέντα | 22 Ιουλίου 2021
Ο Βελάνας κατά την παρουσίαση του από την Μπρέντα | 22 Ιουλίου 2021 SPORT24

Ο Οδυσσέας Βελάνας με εννιά γκολ και πέντε ασίστ ως τώρα σε 29 ματς στη Β' Ολλανδίας με τη φανέλα της Μπρέντα οδηγεί την ομάδα του στα playoffs ανόδου και έχει ήδη μπει στο στόχαστρο ομάδων από την Ελλάδα.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Οδυσσέας Βελάνας επέλεξε να αφήσει την Ουτρέχτη για να πάει στην Μπρέντα και να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας ώστε να πάρει μια γεμάτη σεζόν στα πόδια του που σίγουρα θα τον έκανε καλύτερο μέσα από τα παιχνίδια.

Και όπως φάνηκε η επιλογή του ήταν σωστή 100% καθώς μερικούς μήνες μετά ο 24χρονος εξτρέμ με καταγωγή από την Ελλάδα οδηγεί την Μπρέντα στα playoffs ανόδου στην πρώτη κατηγορία ενώ ήδη με τις εμφανίσεις του έχει τραβήξει πάνω του το βλέμμα ομάδων από τη Super League και δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να αφήσει την Μπρέντα για να επαναπατριστεί. Ένα σενάριο το οποίο μπορεί να πέσει στο τραπέζι σε περίπτωση που τελικά ο σύλλογος της Ολλανδίας δεν πάρει την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία παρά το γεγονός πως ο Βελάνας πέρυσι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπρέντα, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Έως τώρα ο Βελάνας είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αν και εξτρέμ, καθώς σε 29 ματς πρωταθλήματος μετράει 9 γκολ και 5 ασίστ και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας και στις δύο λίστες. Την ίδια ώρα έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδι Κυπέλλου όπου και εκεί έχει μια ασίστ.

Συνολικά φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Έλληνας εξτρέμ έχει κάνει 33 παιχνίδια έχοντας πετύχει εννιά τέρματα και έχει δώσει έξι ασίστ.

Οι εμφανίσεις αυτές όπως γράψαμε ήδη έχουν προσελκύσει ομάδες από τη Super League, στο παρελθόν είχε απασχολήσει και τον ΟΦΗ, αλλά και κάποιους συλλόγους από την Ολλανδία που εξετάζουν την περίπτωση του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Τι θα γίνει όμως θα εξαρτηθεί από το αν η Μπρέντα καταφέρει και παίξει στα playoffs και από εκεί πάρει την άνοδο για την Eredivisie. Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή χρονιά του Βελάνα ήταν η καλύτερη στην έως τώρα καριέρα του στα γήπεδα της Ολλανδίας.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ