Βαζέχα: “Μικρό πλεονέκτημα ο ΠΑΟ”

Επιβεβλημένη ανάγκη χαρακτήρισε ο Κριστόφ Βαζέχα την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε το αγαπημένο του ντέρμπι "αιωνίων".
Η διαφορά 16 βαθμών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό δεν παίζει ρόλο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ντέρμπι “αιωνίων” σύμφωνα με τον Κριστόφ Βαζέχα.
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του “τριφυλλιού” θεωρεί πως οι “πράσινοι” που παίζουν καλύτερα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, έχουν ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού, καθώς παίζουν στην έδρα τους.
Σε συντέντευξη που παραχώρησε στη “Real Sports” ο παλαίμαχος Πολωνός στράικερ είπε “η διαφορά δεν παίζει κανένα ρόλο, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει βγει νοκ άουτ από τον τίτλο. Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι σε όποια θέση κι αν είσαι. Αυτό μας έχει διδάξει το παρελθόν και η ιστορία κι έτσι είναι. Στα ντέρμπι όλα αλλάζουν. Η ψυχοσύνθεση της ομάδας, η διάθεση, σε μετατρέπει σε άλλον άνθρωπο. Όλοι οι παίκτες και ο προπονητής θέλουν να αποδείξουν σε αυτούς του αγώνες πως είναι οι καλύτεροι”.
Προχωρώντας σε ανάλυση των δύο ομάδων αναφέρθηκε στο δυνατό κέντρο του Παναθηναϊκού και στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού:
” Ο Παναθηναϊκός παίζει στο γήπεδό του και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, πιστεύω πως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αυτό και μόνο βέβαια δεν θα του δώσει τη νίκη, αλλά είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι το κέντρο του, με τους Ζέκα, Βιτόλο και Σισοκό. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Αδύνατο σημείο του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα. Δέχεται συνέχεια γκολ κι αν δεν προσέξει στην αμυντική του λειτουργία θα έχει πρόβλημα.
Ο Ολυμπιακός είναι ασφαλώς σε καλύτερη κατάσταση. Από τη μέση και μπροστά υπερτερεί. Εκεί βρίσκεται η δύναμή του, έχει καλούς κι επικίνδυνους παίκτες στο κέντρο και στην επίθεση. Είναι βέβαια κι αυτός ευάλωτος στην άμυνα κι αν θέλει ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη, πρέπει να εκμεταλλευτεί τα κενά του αντιπάλου σε αυτή τη γραμμή“.
Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αλλαγή προπονητή, αφού με τον Φερέιρα ” δεν τραβούσε η ομάδα… και ο Χουάν έφερε άλλον αέρα και η ομάδα πάει καλύτερα, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα“.
Θυμήθηκε το αγαπημένο ντέρμπι, πηγαίνοντας μας πίσω στην εποχή του Ίβιτσα Όσιμ. “Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 1993. Κερδίσαμε 1-0 και πήραμε το τρόπαιο. Πέτυχα το νικητήριο γκολ. Ήταν μία μεγάλη ημέρα για μένα και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα ξεχάσω επίσης τη μεγάλη μας νίκη στο Καραϊσκάκη το 1989. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό και κερδίσαμε 4-3. Δεν σκόραρα, όμως ήταν μαγική ημέρα. Τρομερά συναισθήματα. Με στενοχώρησε και η ήττα μας με 4-1 στη Λεωφόρο από τον Ολυμπιακό“, κατέληξε ο Βαζέχα.