ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το στάτους του Τσέχου κίπερ, Τόμας Βάτσλικ, με τη Νάπολι

Ο Τόμας Βάτσλικ με τη φανέλα της εθνικής Τσεχίας στο Euro 2020
Ο Τόμας Βάτσλικ με τη φανέλα της εθνικής Τσεχίας στο Euro 2020 PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Ποια είναι η προσφορά της Νάπολι στον φερόμενο βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Τόμας Βάτσλικ, η οποία περιορίζει το περιθώριο αντίδρασης των υπολοίπων ενδιαφερόμενων και ποιες είναι οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε επικύρωση της προφορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Από νωρίς το πρωί στα ιταλικά media γίνεται λόγος για συμφωνία της Νάπολι με τον φερόμενο ως βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Τόμας Βάτσλικ. Οι δύο πλευρές είναι πράγματι κοντά, ωστόσο το οριστικό happy end εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους.

Η πρώτη έχει να κάνει με την κατάσταση στους τερματοφύλακες των «παρτενοπέι», οι οποίοι πρωτίστως ψάχνουν να πουλήσουν (=απαλλαγούν από το συμβόλαιο του) τον Δαβίδ Οσπίνα. Αν δεν (μέχρι να) φύγει από το «Ντιέγκο Μαραντόνα» ο διεθνής Κολομβιανός, η Νάπολι δεν προχωράει σε προσθήκη άλλου κίπερ.

Όταν και εφόσον φύγει ο Οσπίνα, τότε ενεργοποιείται η δεύτερη παράμετρος, η οποία και αφορά το ιατρικό ιστορικό του διεθνή Τσέχου, αφού ήδη εκείνος που προαλείφεται για βασικός την επόμενη χρονιά, ο Αλεξ Μερέτ έχει αρκετά επιβαρυμένο παρελθόν, οπότε λογικά οι Ναπολιτάνοι θέλουν να ελέγξουν εξονυχιστικά τον ιατρικό φάκελο και του (προερχόμενου επίσης από αρκετά προβλήματα τραυματισμών) Βάτσλικ πριν προχωρήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επίπεδο (ας την πούμε) προφορικής συμφωνίας, χωρίς όμως, εκατέρωθεν, ακόμη κάτι το αμετάκλητα δεσμευτικό. Αναντίρρητα πάντως, το προβάδισμα της Νάπολι είναι αδιαμφισβήτητο.

Και όχι μόνο σε επίπεδο συμφωνίας, η οποία ξεκάθαρα δείχνει τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του ίδιου του Βάτσλικ (η πλευρά του οποίου πάντως, ακόμη δεν έχει κόψει την επικοινωνία και με άλλες ομάδες), αλλά και των συνθηκών της, αφού η πρόταση των «παρτενοπέι» στον Τσέχο τερματοφύλακα ξεπερνάει το εκατομμύριο σε ετήσιες απολαβές, προβλέποντας κλειστό διετές συμβόλαιο (με προαιρετικό τρίτο χρόνο συνεργασίας).

Οπότε πέραν αυτού του σαφούς προβαδίσματος των «παρτενοπέι» για την υπογραφή του 32χρονου Τσέχου, ο πήχης δυσκολίας για όσους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να παραμείνουν στο κυνήγι του εξαντλώντας πιθανότητες, είναι πασίδηλο ότι ανεβαίνει πάρα πολύ και σε επίπεδο οικονομικών συνθηκών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΙ ΣΕΒΙΛΛΗ SERIE A LA LIGA STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ