ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Βάτσκε: "Φαβορί η Ρεάλ αλλά είδαμε τι έκανε η Αταλάντα κόντρα στην Λεβερκούζεν"

Οι Χούμελς και Ρίερσον πανηγυρίζουν την πρόκριση της Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ
Οι Χούμελς και Ρίερσον πανηγυρίζουν την πρόκριση της Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ρεάλ @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η Ρεάλ προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του 15ου Champions League της ιστορίας της όμως η Ντόρτμουντ δεν τρομάζει απέναντι στους μερένγκες, με τον CEO των Βεστφαλών να θυμίζει το παράδειγμα της Αταλάντα με την Λεβερκούζεν.

Το "Γουέμπλεϊ" θα ανοίξει τις πύλες του το βράδυ του Σαββάτου (01/6) για να φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Champions League, με την Ρεάλ να είναι το μεγάλο φαβορί ούσα η πολυνίκης του θεσμού με 14 κατακτήσεις και την Ντόρτμουντ να φαντάζει ως το απόλυτο αουτσάιντερ έχοντας στην κατοχή της το τρόπαιο του 1997.

Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν πρόκειται να κατέβουν μοιρολατρικά στο χορτάρι και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, με τον CEO των κιτρινόμαυρων να φέρνει το παράδειγμα του πρόσφατου τελικού του Europa League όπου καταποντίστηκε το μεγάλο φαβορί, Λεβερκούζεν (51 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις) χάνοντας με 3-0 από την Αταλάντα.

"Η Ρεάλ είναι το φαβορί αλλά ας δούμε τι συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Δουβλίνο. Σε δέκα παιχνίδια απέναντι στην Αταλάντα, είμαι σίγουρος πως η Λεβερκούζεν θα κέρδιζε στα οκτώ.

Όμως η Αταλάντα πήρε τη νίκη σαν να έδινε το τελευταίο ματς της ιστορίας της και αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς για να νικήσουμε", τόνισε σε συνέντευξή του στην μαδριλένικη εφημερίδα "As", για να συμπληρώσει με νόημα:

"Νικήσαμε δύο φορές την Παρί, εάν είμαστε ικανοί να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε και στον τελικό.

Η Ρεάλ είναι φαβορί και είναι πραγματικότητα ότι δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό, από τη στιγμή που η διοργάνωση έχει την ονομασία Champions League. Υπάρχει πάντα όμως μία πρώτη φορά".

TAGS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ