STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Super League χωρίς το VAR

Η βαθμολογία της Super League Interwetten χωρίς VAR
Η βαθμολογία της Super League Interwetten χωρίς VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το SPORT 24 μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

Δεκαεπτά πέναλτι που δόθηκαν, 12 πέναλτι που πάρθηκαν πίσω. Δώδεκα γκολ που μέτρησαν ενώ είχαν ακυρωθεί, 22 γκολ που ακυρώθηκαν ενώ είχαν μετρήσει. Οκτώ κόκκινες κάρτες που δόθηκαν και δύο που πάρθηκαν πίσω.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παρουσίας του VAR στην κανονική περίοδο της Super League Interwetten.

Πως έχουν επηρεαστεί τα αποτελέσματα των ομάδων; Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών;

Το SPORT 24 μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR. Αλλά πριν από αυτό, μερικές απαραίτητες εξηγήσεις.

DISCLAIMER 1: ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ VAR

Στις αποφάσεις του VAR για κάθε ομάδα έχουμε καταγράψει ΜΟΝΟ αυτές που άλλαξαν εξαιτίας της παρουσίας του video. Τα πέναλτι για παράδειγμα που αρχικώς δεν δόθηκαν και μετά ο διαιτητής είδε το video και έδειξε την άσπρη βούλα. ΔΕΝ έχουμε μετρήσει φάσεις που η αρχική απόφαση του διαιτητή παρέμεινε ίδια και μετά τη χρήση του VAR.

Παράδειγμα: Στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, το πέναλτι που πήραν οι γηπεδούχοι ΔΕΝ ανήκει στις αποφάσεις που μετράμε, αφού η χρήση του video δεν άλλαξε την αρχική απόφαση του διαιτητή. Αντιθέτως, καταγράφεται το πέναλτι που αρχικά δόθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά πάρθηκε πίσω στο VAR.

DISCLAIMER 2: ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ

Η καταγραφή αφορά μόνο τις φάσεις, όχι την ορθότητά τους. Δεν κάναμε ένα θέμα στο οποίο θα παίρνουμε θέση για τι έπρεπε να δοθεί και τι όχι. Αυτό δεν είναι θέμα που αναλύει πόσους βαθμούς έχουν “κλέψει” από την ομάδα σας ή πόσους βαθμούς έχει "κλέψει" ο τάδε αντίπαλος.

Το θέμα δεν αφορά τη διαιτησία, την ορθότητα των αποφάσεων, τα σωστά και τα λάθη, τις πιθανές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. Το θέμα αφορά ΜΟΝΟ το πόσα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά επειδή υπάρχει VAR. Το θέμα εξετάζει πόσα αποτελέσματα άλλαξαν για παράδειγμα με πέναλτι που δόθηκε με VAR στις καθυστερήσεις, όχι αν το πέναλτι ήταν σωστό, ούτε αν έπρεπε να δοθεί ένα άλλο που είδαν και άφησαν στο VAR, κτλ.

Δεν έχουμε κάνει θέμα για τη διαιτησία, ούτε η βαθμολογία χωρίς VAR είναι βαθμολογία που λέει πως κάποιος έχει ευνοηθεί ή αδικηθεί από τη διαιτησία.

DISCLAIMER 3: Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα αν δεν είχε μετρήσει ένα γκολ. Μπορεί η ομάδα που της ακυρώθηκε το τέρμα να έβαζε κι άλλο, μπορεί και όχι. Ακόμα κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ μπορεί τελικά να μην άλλαζε κάτι, γιατί θα το έπιανε ο τερματοφύλακας.

Με λίγα λόγια, προφανώς και το SPORT 24 δεν γνωρίζει με σιγουριά τα αποτελέσματα που θα είχαμε χωρίς VAR. Αυτό που κάναμε ήταν να τα υπολογίσουμε κατά προσέγγιση, αφαιρώντας από το τελικό σκορ αυτά που προέκυψαν με χρήση του video. Αν η ομάδα σας νίκησε με 1-0 χάρις σε πέναλτι που πήρε με VAR, τότε θα την αφήσουμε στο 0-0. Αν ο αντίπαλος την ισοφάρισε με γκολ που μέτρησε με VAR, τότε θα υπολογίσουμε πως το video της στέρησε τη νίκη και δύο βαθμούς.

ΧΩΡΙΣ να εξετάσουμε αν το πέναλτι ήταν ή δεν ήταν, χωρίς να ξέρουμε φυσικά αν αμέσως μετά θα έμπαινε άλλο γκολ.

ΙΔΟΥ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ VAR, ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Κι αφού ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα, πάμε και στην εικόνα. Αυτή θα ήταν η βαθμολογία της φετινής Super League χωρίς το VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών. Οι ομάδες έχουν πάρει τις θέσεις που θα είχαν χωρίς VAR και στην τελευταία στήλη μπορείτε να δείτε πόσους βαθμούς θα είχαν χάσει/κερδίσει αν δεν υπήρχε η χρήση του video.

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten χωρίς τη χρήση του VAR
Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten χωρίς τη χρήση του VAR SPORT 24

Χαμός. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο θα ήταν δεύτερος, αλλά η διαφορά από τον Ολυμπιακό θα ήταν εννέα βαθμοί και όχι 20. Ο Άρης όχι μόνο θα ήταν 3ος, αλλά και με 11 βαθμούς διαφορά από τον Δικέφαλο.

Ο Αστέρας θα ήταν στην 4η θέση, έναν βαθμό πάνω από την ΑΕΚ και τέσσερις από τον Παναθηναϊκό. Στην ουρά, ο ΟΦΗ θα ανάσαινε καλύτερα, με επτά βαθμούς περισσότερους και καλή απόσταση από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Πάμε τώρα να δούμε τι έχει συμβεί στις οθόνες του VAR για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑ

Η χρήση του video επηρέασε άμεσα το αποτέλεσμα τριών αγώνων του Ολυμπιακού. Αρνητικά όταν στα Γιάννινα ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Χασάν που θα έδινε τη νίκη στους ερυθρόλευκους. Θετικά όταν στο “Σπύρος Λούης” μέτρησε το γκολ του Βρουσάι, που αρχικά είχε ακυρώσει ο επόπτης και στον Βόλο όταν έγινε το ίδιο με το γκολ του Εμβιλά.

Επίσης, το video πήρε πίσω το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο όταν υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρτίνς νίκησε τελικά με δύο γκολ διαφορά.

ΠΑΟΚ: ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΑΤΣ, +10 ΒΑΘΜΟΙ

Κι όμως, ο ΠΑΟΚ θα είχε 10 βαθμούς περισσότερους με τις αρχικές αποφάσεις των διαιτητών. Στον πρώτο γύρο, ο Δικέφαλος είδε το VAR να του παίρνει πίσω πέναλτι που κέρδισε ο Τσόλακ στο 0-0 στον Βόλο, γκολ του Τζόλη στην ισοπαλία με 1-1 με την ΑΕΚ στο “Σπύρος Λούης”, ενώ το video ακύρωσε το πέναλτι που κέρδισε αρχικά ο Τζόλης στην ήττα με 1-0 από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο δεύτερο γύρο, μέσω video μέτρησε το νικητήριο γκολ του Ατρόμητου στο 3-2 που είχε αρχικά ακυρωθεί, ο Απόλλωνας πήρε πέναλτι στο 2-2 της Τούμπας και ακυρώθηκε το πρώτο πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στο ισόπαλο εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη.

ΑΡΗΣ: ΚΕΡΔΟΣ ΠΕΝΤΕ ΒΑΘΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ VIDEO

Ο Άρης όχι μόνο θα ήταν 3ος, αλλά θα είχε και 20 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και 14 βαθμούς απόσταση από τον ΠΑΟΚ. Οι Κίτρινοι είδαν το video να ακυρώνει το γκολ της ισοφάρισης στον Βόλο, να ακυρώνει γκολ του Απόλλωνα στη νίκη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη, να παίρνει πίσω το πέναλτι στον Τζολη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να κάνει το ίδιο με το πέναλτι στον Ζίβκοβιτς στο 2-2 της Τούμπας.

Η ομάδα του Μάντζιου είχε μια απόφαση που επηρέασε αρνητικά για εκείνη το αποτέλεσμα, το γκολ που ακυρώθηκε στην εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον ΠΑΣ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ VAR

Ο Αστέρας έχει επηρεαστεί άμεσα σε τέσσερα παιχνίδια. Δύο νίκες έγιναν ισοπαλίες, όταν του ακυρώθηκε γκολ στα δύο 0-0 με Παναθηναϊκό και Λαμία.

Ο Αστέρας "ρέφαρε στο εκτός έδρας 1-1 με τη Λαμία, όταν πάρθηκε πίσω πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο τέλος του αγώνα κι όταν συνέβη το ίδιο στην εκτός έδρας νίκη του στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

ΑΕΚ: ΜΕΙΟΝ ΕΞΙ ΒΑΘΜΟΙ ΧΩΡΙΣ VAR

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει το VAR να μετατρέπει ήττα της σε νίκη. Στα Γιάννενα το video έδωσε πέναλτι στην Ένωση και ακύρωσε δύο γκολ του ΠΑΣ.

Επίσης, στο 2-1 με τον ΟΦΗ το VAR μέτρησε γκολ της ΑΕΚ που είχε ακυρωθεί, στο 3-4 της Ριζούπολης πάρθηκε πίσω πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις, ενώ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο "Σπύρος Λούης" ακυρώθηκε γκολ του Τζολη. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ έφερε 1-1 με το VAR να μετράει το γκολ του Βρουσάι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι η άλλη ομάδα που με το VAR νίκησε αντί να ηττηθεί. Στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, το video πήρε πίσω δύο πέναλτι και ένα γκολ των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Μπόλονι επίσης πήρε μέσω VAR το πέναλτι με το οποίο νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στο γήπεδό του, ενώ είδε το video να ακυρώνει γκολ του Αστέρα στο 0-0 στη Λεωφόρο.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

Ο Βόλος είναι η μοναδική ομάδα που θα είχε τους ίδιους βαθμούς και χωρίς VAR. Έχασε έναν βαθμό στο ακυρωθέν γκολ στο τέλος στην ήττα από τον Άρη, άλλον έναν όταν μέτρησε το γκολ του Εμβιλά κι άλλους δύο στο γκολ που μέτρησε στον Απόλλωνα στο 3-3 της Ριζούπολης.

Τους πήρε πίσω στο πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λαμία όταν ο Βόλος νίκησε 2-1, στο γκολ του Τσόλακ που ακυρώθηκε στο 0-0 του πρώτου γύρου και στο γκολ της ΑΕΛ που δεν μέτρησε στο 1-1.

Ο ΠΑΣ έχει το σφύριγμα στο φινάλε με τον Ολυμπιακό που του έδωσε ένα βαθμό, πήρε άλλον έναν στο γκολ που ακυρώθηκε στον Άρη στο 0-0 των Ιωαννίνων κι έχασε τρεις στην ήττα από την ΑΕΚ που θα ήταν νίκη.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία στην τελική σούμα θα είχε +2 βαθμούς χωρίς VAR, με το video να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα σε εννιά(!) ματς. Χωρίς VAR ο Απόλλωνας θα είχε ισοπαλία και όχι ήττα στα τρία ματς με Παναθηναϊκό, Άρη και ΑΕΚ, θα είχε νίκη με τον Ατρόμητο και με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα είχε νικήσει την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό και δεν θα είχε πάρει πόντο με τον Βόλο εντός και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ατρόμητος την 3η αγωνιστική είδε το video να του μετράει γκολ που είχε ακυρωθεί στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηρακλειο, την 9η αγωνιστική πήρε πέναλτι στο 2-2 με τον Απόλλωνα, ενώ στο VAR μέτρησε το νικητήριο γκολ στο 3-2 με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Περιστερίου έχασε δύο βαθμούς όταν μέσω VAR πήρε πέναλτι ο Παναιτωλικός στο εντός έδρας 1-1.

16 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΦΗ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΤΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο ΟΦΗ ήταν ο βασιλιάς. Στα παιχνίδια του άλλαξαν 16(!) αποφάσεις μέσω VAR, ενώ οι Κρητικοί είδαν το video να μετράει τέσσερα γκολ των αντιπάλων του που είχαν ακυρωθεί. Το αποτέλεσμα επηρεάστηκε σε πέντε ματς, σε όλες αρνητικά για τον ΟΦΗ.

Το VAR έδωσε πέναλτι στον Παναιτωλικό που πήρε 1-1 στο Ηράκλειο, μέτρησε γκολ του Ατρόμητου που πήρε το 2-2 και γκολ της ΑΕΚ που νίκησε τον ΟΦΗ με 2-1 στο “Σπύρος Λούης”, πήρε πέναλτι πίσω στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από τον Αστέρα και ακύρωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ και κόκκινη της ΑΕΛ στη νίκη των Θεσσαλών στο Ηράκλειο.

Δύο θα ήταν οι έξτρα βαθμοί της Λαμίας, που θα είχε ισοπαλία με τον Βόλο, νίκη με τον Αστέρα στο γήπεδό της, αλλά ήττα στην Τρίπολη.

Ο Παναιτωλικός πήρε έναν βαθμό όταν το VAR του έδωσε πέναλτι στον Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, αλλά έχασε όταν του ακυρώθηκε γκολ στην εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα.

Τέλος, χωρίς VAR η ΑΕΛ θα είχε ένα βαθμό ακόμα. Θα είχε ισοπαλία με τον Απόλλωνα και νίκη στον Βόλο, όπου της ακυρώθηκε γκολ, αλλά δεν θα είχε νικήσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE VAR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ ΟΦΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΕΛ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ