ΕΛΛΑΔΑ

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ προκρίθηκε, η Ντίναμο πρόσφερε περισσότερους πόντους στην Κροατία

Ο Βίντα πανηγυρίζει μετά το ΑΕΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-2
Ο Βίντα πανηγυρίζει μετά το ΑΕΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-2 EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Ντίναμο Ζάγρεμπ και συνεχίζει στα playoffs του Champions League όπου θα βρει απέναντι της την Άντβερπ αλλά η ισοπαλία στην OPAP Arena έδωσε περισσότερους πόντους στην Κροατία απ' ότι στην Ελλάδα στη μάχη για τη βαθμολογία της UEFA.

Η ΑΕΚ συνεχίζει στα playoffs του Champions League μετά το 2-2 με τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ όπου θα βρει απέναντι της την Άντβερπ και μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα πολλούς και πολύτιμους βαθμούς από το μπόνους πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Από την ισοπαλία στην "OPAP Arena" όμως κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ οι Κροάτες ήταν αυτοί που πήραν περισσότερους βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την Ελλάδα από τους 200 βαθμούς στους 175.

Συγκεκριμένα με την ισοπαλία η ΑΕΚ πρόσφερε 100 βαθμούς στην Ελλάδα που πλέον έχει 22.325 βαθμούς αλλά την ίδια ώρα η Ντίναμο Ζάγκρεμπ έδωσε στην Κροατία 125 βαθμούς που έχει πλέον 22.150 πόντους (σ.σ. η Κροατία έχει ξεκινήσει με τέσσερις ομάδες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η διαίρεση στους κερδισμένους πόντους 1000 στη νίκη, 500 στην ισοπαλία για κάθε χώρα γίνεται δια τέσσερα σε αντίθεση με την Ελλάδα που γίνεται δια πέντε).

Η βαθμολογία της UEFA μετά το ΑΕΚ -  Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Η βαθμολογία της UEFA μετά το ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ PRINT SCREEN

Από εδώ και πέρα το μεγάλο συν για την Ελλάδα είναι πως συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε αντίθεση με τους Κροάτες που έχουν πλέον 2 ομάδες και πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αν περάσουν στους ομίλους του Champions League θα δώσουν επιπλέον μπόνους βαθμούς στη χώρα μας.

Αντίθετα το συν για τους Κροάτες είναι πως τόσο η Ντίναμο Ζάγκρεμπ όσο και η Ριέκα παίζουν θα παίξουν σε ομίλους είτε του Europa League, είτε του Conference League και θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ UEFA ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ