ΕΛΛΑΔΑ

Βαθμολογία UEFA: Κοιτάει ψηλότερα η Ελλάδα με τρεις ομάδες σίγουρα σε ευρωπαϊκούς ομίλους

Οι Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Χάιντουκ
Οι Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Χάιντουκ INTIME SPORTS

Με τον ΠΑΟΚ να αποκλείει τη Χάιντουκ και την Ελλάδα να συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τους τρεις σίγουρα στους ομίλους, έναντι δύο της Κροατίας η χώρα μας κοιτάει ψηλότερα στη βαθμολογία της UEFA.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ και κυρίως η πρόκριση της ομάδας της Θεσσαλονίκης επί των Κροατών είχε διπλή σημασία για την Ελλάδα και τη βαθμολογίας της UEFA.

Αυτό γιατί η Ελλάδα στη μάχη που δίνουν οι δύο χώρες έχει πλέον δύο ομάδες παραπάνω. Συγκεκριμένα η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του Άρη συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στους θεσμούς, τις τρεις εξ αυτών στους ομίλους, ενώ δεν αποκλείται να κάνει το 4/4 ενώ η Κροατία με δύο καθώς εκτός της Χάιντουκ αποκλείστηκε και η Όσιγιεκ παρά τη νίκη της επί της Αστάνα με 3-2.

Οι Κροάτες μπορεί να μείωσαν τη διαφορά, προσωρινά, από την Ελλάδα στους 200 βαθμούς αλλά μπορεί να κοιτά ψηλότερα από εδώ και στο εξής γιατί με την παρουσία τριών ή τεσσάρων ομάδων σε ευρωπαϊκούς ομίλους η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλους βαθμούς και να ανέβει και άλλο στη βαθμολογία της UEFA στη συνέχεια της σεζόν.

Ενώ μην ξεχνάμε πως το Σάββατο υπάρχει άλλη μια αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ και η Ελλάδα θα μπορέσει να αυξήσει και άλλο την απόσταση της από τους Κροάτες και να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα.

18η Τσεχία 24.025

19η Ελλάδα 22.225

20η Κροατία 22.025

21η Πολωνία 22.000

22η Σουηδία 21.125

23η Κύπρος 21.100

TAGS ΕΛΛΑΔΑ UEFA ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ