STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα"

Βασίλης Δημακόπουλος, δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα"
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Δημακόπουλος εκπροσώπησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην εκδίκαση της τύχης του αγώνα Ατρόμητος - ΑΕΚ και στην παρέμβασή του στάθηκε στον τρόπο μέτρησης που χρησιμοποίησε ο διαιτητής, ώστε να πάρει την απόφασή του.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του νομικού της εκπροσώπου Βασίλη Δημακόπουλο, έκανε πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση για την τύχη του αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Ο κ. Δημακόπουλος δικαιολόγησε το ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έχει έννομο συμφέρον από την υπόθεση, ενώ τόνισε πως ο διαιτητής υιοθέτησε αδόκιμο τρόπο για να μετρήσει την απόσταση εδάφους-οριζόντιο δοκαριού και το αποτέλεσμα δεν ήταν ασφαλές. Έτσι ζήτησε τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Η διαδικασία δεν είναι πειθαρχική. Έχει κανονιστικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο που έχει έννομο συμφέρον η ΑΕΚ, έχουν και οι άλλες ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός φυσικά πρώτος και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που δεν παρίσταται. Δεν φτάνει να λες ότι έχω ένα εκατοστό πόντο διαφορά στη κάθετη μέτρηση της οριζόντιας δοκού πρέπει να πει και πώς τον διαπίστωσε.

Αν το αποδεικτικό μέσο είναι μη νόμιμο, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Έτσι θα γινόταν στα ποινικά δικαστήρια. Η ράβδος εξορισμού είναι άκαμπτη, μόνο το ακόντιο είναι εύκαμπτο αλλά αυτό δεν είναι ράβδος. Την κατακόρυφη δεν την μετράς σωστά με μια ραβδοταινία.

Την οριζόντια δοκό τη μετράς. Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής για να μετρήσει δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα. Το αποδεικτικό μέσο δεν είναι σωστό. Η απόφαση του διαιτητή να μη γίνει ο αγώνας είναι εσφαλμένη και πρέπει να διατάξετε τη διεξαγωγή του αγώνα" δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον έτερο δικηγόρο του, Δημήτρη Καρπετόπουλο, ο οποίος δήλωσε: "Δύο πράγματα μόνο. Έννομο συμφέρον υπάρχει όταν επηρεάζεται ο βαθμολογικός πίνακας όχι μεταξύ τους αλλά εν γένει. Συμφωνούμε όλοι πως το άρθρο 19 παρέχει το δικαίωμα παρέμβασης. Ποια είναι τα όργανα τα δικαστικά; Στην επιτροπή εφέσεων δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Αν δεν μπορούμε και ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής τότε που μπορούμε. Συζητάμε για μια μέτρηση και την εφαρμογή του κανονισμού από πλευράς διαιτητή.

Μιλάμε εδώ και 2.5 ώρες για μια μέτρηση. Αυτό δεν είναι πειθαρχική διαδικασία, είναι διαδικασία ορθής ή μη εφαρμογής του κανονισμού. Η ΑΕΚ λέει ότι δεν τηρήθηκε ο κανονισμός αλλά δεν υπέστη καμία βλάβη, δεν έγινε ο αγώνας. Διαπιστώθηκε μια παράβαση και ο διαιτητής είπε ότι δεν πρέπει να γίνει. Η ΑΕΚ είπε ότι όλους τους αγώνες τους δίνει στο γήπεδο, αυτό θέλουμε κι εμείς

Αν τιμωρηθεί σήμερα θα επέλθουν συνέπειες που θα είναι μη αναστρέψιμες. Η μόνη ορθή απόφαση που μπορείτε να οδηγηθείτε είναι να επαναληφθεί ο αγώνας σε νέα ημερομηνία και σε γήπεδο που θα πρέπει να είναι όπως πρέπει να είναι".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ