CONFERENCE LEAGUE

Βασιλεία - Φιορεντίνα 1-3: Ο Μπαράκ στις καθυστερήσεις της παράτασης έστειλε τους Ιταλούς στον τελικό

Βασιλεία - Φιορεντίνα 1-3: Ο Μπαράκ στις καθυστερήσεις της παράτασης έστειλε τους Ιταλούς στον τελικό

Η Φιορεντίνα επικράτησε 3-1 της Βασιλείας στην παράταση και με χρυσό σκόρερ τον Μπαράκ στο 129', οι Ιταλοί πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Conference League στην Πράγα.

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε στην Ελβετία, με την Φιορεντίνα να κλείνει θέση για τον τελικό του Conference League που θα συναντήσει την Γουέστ Χαμ. Οι βιόλα επικράτησαν 3-1 στην παράταση και πήραν τη μεγάλη πρόκριση, με τους Ελβετούς να μην αξιοποιούν τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς.

Ο Γκονσάλες άνοιξε το σκορ στο 35', με τον Αμντουνί να ισοφαρίζει στο 55' για τη Βασιλεία. Ωστόσο, ο Γκονσάλες πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 72' και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, στο 120+9' ο Μπαράκ έδωσε στη Φιορεντίνα το εισιτήριο για την Τσεχία.

Το ματς

Η Φιορεντίνα έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως θέλει να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είχε την μπάλα στα πόδια της και επιχειρούσε να γίνει απειλητική. Μάλιστα, όλες οι τελικές της από το πρώτο μέρος ήταν μέσα στην περιοχή.

Στο 35' οι Ιταλοί πήραν το προβάδισμα. Ο Μπιράγκι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκονζάλες βρέθηκε αφύλαχτος και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Φιορεντίνα είχε κι άλλη καλή στιγμή στο 41' με κεφαλιά του Μποναβεντούρα.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 55', οι Ελβετοί ισοφάρισαν και πήραν ξανά προβάδισμα πρόκρισης. Ο Πελμάρ εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φτάνει στον Αμπτουνί αριστερά της περιοχής. Εκείνος νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε για το 1-1.

Όμως, στο 77' οι Ιταλοί έκαναν το 2-1 και έστειλαν το ματς στην παράταση. Έπειτα από γέμισμα προς την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Αμντουνί, ο οποίος δεν απομάκρυνε και ο Γκονζάλες με σουτ σκόραρε.

Στις καθυστερήσεις της παράτασης και συγκεκριμένα στο 129' η Φιορεντίνα πέτυχε το γκολ της πρόκρισης. Σε φάση διαρκείας ο Πελμάρ δεν έδιωξε σωστά και μάλιστα έστρωσε την μπάλα στον Μπαράκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χιτς σκόραρε για το τελικό 3-1.

  • ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Χιτς, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρ, Εντογιέ, Τζάκα (88' Φράι), Μπέρκερ, Καλαφιόρι, Αγκουστίν (81' Ζεκίρι), Ντιούφ, Αμντουνί
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερασιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Ζούλιο (55' Ρανιέρι), Μπιράτζι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Καστροβιλί, Μπρέκαλο (46' Ικονέ), Γκονζάλες, Καμπράλ (91' Γιόβιτς)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2 (25' Καμπράλ - 71' Ντιούφ, 90+2' Αμντουνί)
  • Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ 2-1 (67' πεν. Μπενράχμα, 75' Αντόνιο - 41' Ρέιντερς)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Βασιλεία - Φιορεντίνα 1-3 παρ., 1-1 κ.α. (55' Αμντουνί / 35', 72' Γκονσάλες, 120+9' Μπάρακ)
  • Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ 0-1 (90+4' Φορνάλς)

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 07/06 22:00 Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ ("Φορτούνα Αρένα", Πράγα)
TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ