Βαλβέρδε: Ένα μυρμήγκι που έγινε… νυχτερίδα!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπιασε από σήμερα δουλειά στη Βαλένθια. Διαβάστε στο Sport24.gr πώς υποδέχτηκε ο ισπανικός τύπος την απόκτηση του «Βάσκου» από τις «νυχτερίδες» και δείτε φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση (φωτογραφίες & video)
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ως προπονητής της Βαλένθια.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των «νυχτερίδων» υπό την επίβλεψη του Txingurri και των συνεργατών του.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε την «περιπέτειά» του στον πέμπτο σταθμό της προπονητικής του καριέρας. Μετά τις Αθλέτικ, Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ και δυο φορές τον Ολυμπιακό, ο Txingurri ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντά του στη Βαλένθια, πραγματοποιώντας σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τις «νυχτερίδες». Μαζί με τον Γιόν Ασπιάθου και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, ο Βαλβέρδε έφτασε στις 11 το πρωί στο προπονητικό κέντρο της Paterna, περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τη Βαλένθια.
Η προπόνηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανουέλ Γιορέντε και ο τεχνικός διευθυντής Μπραούλιο Μπάθκεθ παρουσίασαν στους παίκτες τον Βαλβέρδε και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ. Όσοι αγωνίστηκαν εναντίον της Λιλ για το Τσάμπιονς Λιγκ έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Οι δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τα πρώτα 15 λεπτά, ενώ ο «Βάσκος» δεν έκανε δηλώσεις. Η πρώτη του συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 11.
Ο ισπανικός Τύπος υποδέχτηκε την απόκτηση του Βαλβέρδε από τη Βαλένθια με εκτενή αφιερώματα και αρκετές αναφορές στο «ερυθρόλευκο» παρελθόν του. Οι τοπικές εφημερίδες «Superdeporte» και «Las Provincias» ξεκίνησαν ήδη τις προβλέψεις για το μέλλον του Txingurri μετά το καλοκαίρι, όταν και θα λήξει το εξάμηνο συμβόλαιο που υπέγραψε. Προβλέπουν ότι θα μετακινηθεί στο Μπιλμπάο για να αναλάβει την Αθλέτικ, ενώ ως διάδοχό του στη Βαλένθια βλέπουν τον Μίροσλαβ Τζούκιτς. Θεωρούν ότι ο Βαλβέρδε θα συνεχίσει μόνο αν οι «νυχτερίδες» τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και με προϋποθέσεις αν βγουν στο Europa League.
«SUPERDEPORTE» (Βαλένθια)
Έτσι είναι ο Βαλβέρδε: Ένας Θεός στον Όλυμπο.
«LAS PROVINCIAS» (Βαλένθια)
Ο Βαλβέρδε έχει να αντιμετωπίσει μια βόμβα με το που προσγειώθηκε, την ανταρσία του Γκάγο.
«AS» (Μαδρίτη)
Ο Βαλβέρδε υπέγραψε για 6 μήνες στη Βαλένθια.
«MARCA» (Μαδρίτη)
Ο Βαλβέρδε στη μάχη με το χρόνο.
«MUNDO DEPORTIVO» (Βαρκελώνη)
Ο Βαλβέρδε φτάνει στη Βαλένθια.
Φωτογραφίες από τη σημερινή προπόνηση της Βαλένθια:
Βίντεο: Η επίσημη παρουσίαση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τη διοίκηση της Βαλένθια την περασμένη Δευτέρα (3/12/2012)