ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τρίτη χρονιά Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Τρίτη χρονιά Βαλμπουενά

Στα 36 χρόνια του ο Ματιέ Βαλμπουενά συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ποιότητα, την εμπειρία και τη δίψα του και οι “ερυθρόλευκοι” τον έχουν ενημερώσει ήδη πως είναι στα πλάνα και για την επόμενη περίοδο.

Σε νέα περίπτωση Αριέλ Ιμπαγάσα εξελίσσεται για τον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Αργεντινός “στρατηγός”, μία από τις πρώτες μεταγραφές που πραγματοποίησε ο σύλλογος επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη, γεννημένος το 1976, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 ως ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και τίμησε την ερυθρόλευκη στολή για τέσσερα χρόνια (έως το 2014).

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΨΑ ΠΡΩΤΑΡΗ

Κάτι αντίστοιχο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον τεράστιο Γάλλο playmaker, o οποίος από το καλοκαίρι του 2019 αποτελεί σημείο αναφοράς και φωτεινό παράδειγμα για όλους στην ομάδα.

Με απαράμιλλη ποιότητα, τεράστια εμπειρία και δίψα πρωτάρη, ο πρώην διεθνής μαέστρος είναι και φέτος ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, του δεύτερου συνεχόμενου και 46ου συνολικά.

Πέρυσι έκλεισε μια πολύ απαιτητική σεζόν με 42 συμμετοχές, 9 γκολ και 23 ασίστ, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες παρουσίες στην πλούσια καριέρα του. Φέτος, παρότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για διάστημα περίπου δύο μηνών, παραμένει ηγέτης της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

Στον πρόσφατο αγώνα με την ΑΕΚ ήρθε μισή ώρα από τον πάγκο και “κλείδωσε” τη νίκη, κερδίζοντας και αξιοποιώντας το πέναλτι που διαμόρφωσε το 3-0, ενώ μόλις προχθές (Τετάρτη 6/1) με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη, ξεκλείδωσε το τρίποντο με δύο υπέροχες ασίστ στα γκολ των Σεμέδο και Καμαρά, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Τι άλλο να ζητήσεις;

Έως τώρα έχει 12 συμμετοχές σε δύο γκολ και τρεις ασίστ, αλλά η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά και ο ίδιος εμφανίζεται έτοιμος να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πέρα από το σεβασμό που απολαμβάνει εντός των αποδυτηρίων και της εμπιστοσύνης του Πέδρο Μαρτίνς, ο Γάλλος άσος έχει κερδίσει και την απεριόριστη εκτίμηση του ηγέτη της ΠΑΕ με τον οποίο ανέπτυξαν μια πολύ ισχυρή διαπροσωπική σχέση.

Τις δύο φορές που χρειάστηκε να καθίσουν στο τραπέζι και να μιλήσουν για τη συνεργασία τους, το ραντεβού δεν κράτησε πάνω από μερικά λεπτά. Ο Βαλμπουενά είπε τι ήθελε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίθηκε και τα deal έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Επιθυμία του πολύπειρου ποδοσφαιριστή είναι να υπογράφει μονοετή συμβόλαια συνεργασίας, έως ότου αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του για μόνιμη εγκατάσταση.

ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόθεση του Ολυμπιακού, ωστόσο, είναι όσο το επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κλαμπ. Γι’ αυτό κι έχει ήδη στα χέρια του ανοικτή πρόσκληση να ανανεώσει και να συνεχίσει την καριέρα του και για την επόμενη σεζόν (2021-2022). Ο ίδιος βλέπει με πολύ καλό μάτι αυτή την εξέλιξη, καθώς όπως έχει δηλώσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό περνάει κάποιες από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Το πιο πιθανό σενάριο, λοιπόν, είναι να συνεχίσει και για τρίτη σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο που τον οδηγήσει σε άλλη κατεύθυνση. Με τα ισχύοντα δεδομένα Ολυμπιακός και Βαλμπουενά θα ανανεώσουν τους όρκους πίστης και κοινής πορείας για μία ακόμη περίοδο, ανεξάρτητα από το ρόλο που θα έχει ο Ματιέ την επόμενη περίοδο έχοντας πατήσει πλέον στα 37 του χρόνια.

Με την εργατικότητα και τη διάθεσή του, ωστόσο, σε αυτά τα επίπεδα δεν έχει αφήσει και πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει, αρκεί να είναι γερός!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ