ΓΑΛΛΙΑ

Βαλμπουενά για Μπενζεμά: "Αισθάνθηκα ότι ήθελε να με φοβίσει"

Βαλμπουενά για Μπενζεμά: "Αισθάνθηκα ότι ήθελε να με φοβίσει"
© 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ματιέ Βαλμπουενά κατέθεσε και για τον Καρίμ Μπενζεμά στη δίκη για την υπόθεση εκβιασμού του με ένα sex tape. "Αισθάνθηκα ότι ήθελε να με φοβίσει", είπε ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων.

Η δίκη για την υπόθεση του φερόμενου εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά από πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ο Καρίμ Μπενζεμά ως συνεργός, άρχισε την Τετάρτη, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να καταθέτει για όσα συνέβησαν το 2015.

Ο Βαμπουενά κατέθετε για κάθε έναν κατηγορούμενο, όμως όταν το απόγευμα έφτασε η ώρα για μιλήσει για την εμπλοκή του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, έπρεπε να μιλήσει με το δικηγόρο του Μπενζεμά, αφού ο επιθετικός της Ρεάλ απουσίαζε από τη διαδικασία.

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά, Μετρ Βε, έκανε ερωτήσεις στον Βαλμπουενά σχετικα με όσα συνέβησαν πριν από έξι χρόνια, με τον τελευταίο να θυμάται τη συνομιλία που είχαν οι δύο συμπαίκτες στο προπονητήριο της εθνικής Γαλλίας στην Κλερφοντέν: "Όταν μου είπε ότι θέλει να μου μιλήσει, δεν πίστευα ότι θα μου μιλούσε γι' αυτό. Όταν συζητήσαμε, βγήκα από το δωμάτιο, ήμουν σοκαρισμένος. Αισθάνθηκα ότι επέμενε να συναντήσω από κοντά εκείνον που θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος. Ήταν πολύ επίμονος. Ύστερα από τη συνάντηση αντιλήφθηκα ότι ήταν μέρος της δουλειάς. Αισθάνθηκα ότι ήθελε να με φοβίσει".

Στη συνέχεια ο Βε ρώτησε ποια ήταν η σχέση των δύο κι αν ήταν καλοί φίλοι: "Ήμασταν συμπαίκτες. Είχαμε μια κανονική σχέση στην εθνική ομάδα, αλλά εκτός ομάδας ποτέ δεν βρισκόμασταν".

Όταν ο Βε ρώτησε αν είχε πληροφορίες για το τι συνέβαινε κι αν γνώριζε για εμπλοκή Μπενζεμά πριν απευθυνθεί στην αστυνομία, ο Βαλμπουενά απάντησε: "Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στην Equipe δεν ήταν κριτήριο για μένα. Δεν ζούμε σε κόσμο ουτοπικό. Γνώριζα πολύ καλά ότι αν συναντούσα αυτό το άτομο (σ.σ. τον μεσάζοντα φίλο του Μπενζεμά), δεν θα ήταν για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Πάντα το έλεγα, αλλά ήταν επίμονος".

Ακολούθως, ο Γάλλος δικηγόρος ρώτησε τον Βαλμπουενά αν ο Μπενζεμά του είπε ποτέ να τον πληρώσει για να κανονίσει την κατάσταση: "Ποτέ δεν μου μίλησε για χρήματα. Πάντα το έλεγα αυτό, όμως ήταν επίμονος. Δεν ήθελε να με βοηθήσει, μου είπε 'είναι καυτό το θέμα, το Euro πλησιάζει'".

Τέλος, ο Βαλμπουενά ρωτήθηκε από τον δικηγόρο του Μπενζεμά αν μετάνιωσε που απευθύνθηκε στις αρχές για την υπόθεση: "Ποτέ δεν θα πήγαινα στην αστυνομια αν γνώριζα ότι ο Μπενζεμά ήταν μπλεγμένος στην ιστορία. Για μένα, για την εθνική Γαλλίας. Η ιστορία αυτή με έκανε να αισθανθώ άσχημα γιατί χωρίς αυτήν, θα συμμετείχα στο Euro 2016".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ